Web Analytics

Без світла на Харківщині ще близько 500 тис. споживачів — ОВА

На Харківщині триває відновлення електропостачання після російського ракетного удару 9 березня. У Харкові також частково поновили водопостачання, заповнюють тепломережі.

Як розповів речник «Харківобленерго» Володимир Скічко, у Харкові заживили критичну інфраструктуру та споживачів, які отримують електрику по єдиних лініях.

«Наприклад, від підстанції, джерела живлення, по кабельній лінії здійснюється електропостачання об'єкта водоканалу: від цієї кабельної лінії живиться також і житловий будинок, він також буде зі світлом», — пояснив він.

Райони області, за словами Скічка, зі світлом — крім Вовчанської, Золочівської та частково Дергачівської громад.

За інформацією голови Харківської обладміністрації Олега Синєгубова, з електрикою вже понад 90% споживачів регіону.

«Без електроенергії залишаються 470 тис. споживачів у Харкові та 50 тис. в області», — навів дані Синєгубов.

На Харківщині триває відновлення електропостачання. Фото: «Харківобленерго»

Водопостачання у Харкові поки поновили частково, розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

Також триває заповнення тепломереж.

«Частина котелень на генераторах, частина заживлена від електромереж. Триває заповнення мереж», — зазначили у пресслужбі.

Підземка зранку працює лише як укриття, кажуть у КП «Харківський метрополітен».

«Харківський метрополітен працює як тимчасове укриття. Про відновлення перевезення пасажирів — повідомимо додатково», — мовиться у повідомленні.


У ніч на 9 березня російська окупаційна армія випустила по Харківщині близько 15 ракет. У Харкові після обстрілу не працював електротранспорт, місто та частина області залишилися без світла.

Від обстрілу постраждали енергооб'єкти у вісьмох регіонах. В «Укренерго» кажуть, що найскладніша ситуація на Харківщині та Житомирщині.