Web Analytics

На Харківщині від обстрілів пошкоджені навчальний заклад і пожежна частина

Минулої доби, 6 березня, російська армія обстрілювала три райони Харківщини. Пошкоджені житлові будинки, навчальний заклад, господарчі споруди. За попередніми даними, поранених немає.

Про ситуацію на Харківщині на 7 березня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог продовжував обстріли прикордонних населених пунктів Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів», — зазначив він.

Селище Козача Лопань Дергачівської громади окупанти обстріляли з РСЗВ. Пошкоджено щонайменше чотири житлові будинки, господарські споруди, а також місцева пожежна частина.

У селі Лиман Вовчанської громади пошкоджено навчальний заклад. У Вовчанську зруйновані житлові будинки.

«На щастя, обійшлося без постраждалих», — додав голова ОВА.

За добу від обстрілів спалахнули дві пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Обидві — після артилерійського обстрілу Козачої Лопані.

«В одному з випадків горів гараж та автомобіль на площі 40 кв. м. В іншому — дах житлового будинку на площі 80 кв. м», — кажуть у ДСНС.

Рятувальники також виїжджали на перевірку після обстрілів. У Вовчанську зафіксували пошкодження трьох приватних осель, у Лимані — навчального закладу та приватного будинку. У Лимані та Графському також знайшли снаряди до РСЗВ.  

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 07 березня 2023 року За добу з 06 по 07 березня 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 6 марта 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 7 березня, на Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань рф не фіксували. Водночас окупанти обстріляли район Ветеринарного, Стрілечої, Красного, Тернової, Огірцевого, Вовчанська та Бударок.

На Куп’янському та Лиманському напрямках російські військові намагаються прорвати оборону ЗСУ: без успіху намагалися наступати в напрямку Гряниківки, Невського, Білогорівки та Федорівки. Обстріляли з артилерії райони Путникового, Фиголівки, Дворічної, Гряниківки та Крохмального.

«Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські воїни відбили на них понад 140 атак противника», — додають у Генштабі.


Попередньої доби, 5 березня, окупаційна армія обстріляла район прикордонного села Бударки Чугуївського району. Загинули двоє людей. 

Фото на головній (ілюстративне): Харківська обласна прокуратура