Web Analytics

Суд закрив провадження проти старости Козачої Лопані

Дергачівський районний суд задовольнив клопотання прокуратури про закриття кримінального провадження щодо старости селища Козача Лопань Людмили Вакуленко, яку підозрювали у державній зраді. 

Про це повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

«Сьогодні суд виніс рішення про закриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) щодо старости Козачої Лопані Людмили Михайлівни Вакуленко», — йдеться у повідомленні Задоренка у Telegram-каналі. 

Справу проти Людмили Вакуленко відкрили на підставі інформації про можливу співпрацю голови з російськими окупантами. Коли у вересні Збройні сили України звільнили Козачу Лопань, Вакуленко підняла у селищі прапор України. Голова Дергачів Вячеслав Задоренко говорив, що Вакуленко не працювала на окупантів, а навпаки допомагала українській владі. 

Людмила Вакуленко біля флагштока з прапором України, піднятим у Козачій Лопані після деокупації, вересень 2022 року. Фото: Дергачівська міськрада

Про те, що прокуратура клопотатиме про звільнення від кримінальної відповідальності Людмили Вакуленко, 24 лютого повідомив прокурор Харківщини Олександр Фільчаков. За його словами, окупанти справді давали голові селища завдання, яке вона не виконала і повідомила до СБУ.