Web Analytics

У Вовчанську від російського обстрілу поранений цивільний

Минулої доби, 26 лютого, російська армія обстрілювала три райони Харківщини. Поранений чоловік, його шпиталізували. Спалахнули дві пожежі.

Про ситуацію на Харківщині на 27 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював з артилерії та мінометів прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського і Куп'янського районів», — зазначив він.

У Вовчанську один зі снарядів вдарив у приватне подвір'я. Пошкоджений будинок, знищені гараж і господарча споруда. Осколкове поранення отримав 73-річний чоловік, його доправили до лікарні у стані середньої тяжкості.

У селі Курилівка на Куп’янщині пошкоджені приватний будинок і гараж.

Фото: Telegram/Олег Синєгубов

Фото: Telegram/Олег Синєгубов

За добу від обстрілів спалахнули дві пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

У Вовчанську після артилерійського обстрілу зайнялися гараж і господарча споруда. Полум’я поширилося на 100 кв. м, його гасили півтори години. Вогнеборцям вдалося врятувати від пожежі 11 сусідніх гаражів.

У Курилівці на приватному подвір’ї горіли будинок, гараж і легковик «ВАЗ 2101». Полум’я охопило 120 кв. м, приборкували його більш ніж дві години.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 27 лютого 2023 року За добу з 26 по 27 лютого 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Воскресенье, 26 февраля 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 27 лютого, окупанти зосередилися на наступальних діях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Шахтарському напрямках. За добу Сили оборони відбили там 81 атаку.

«На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Площанки, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано у понад 25 населених пунктах. Серед них — Лиман Перший і Курилівка Харківської області», — кажуть у штабі.

На Слобожанському напрямку — без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань рф не фіксували. Під вогнем були райони Ветеринарного, Червоної Зорі, Стрілечої, Стариці, Вовчанських Хуторів, Черняків, Лошакового, Красного Першого, Строївки, Новомлинська, Дворічної, Западного та Куп'янська. Неподалік Червоної Зорі російські військові застосували бойовий дрон.


Військові рф останнім часом посилено обстрілюють Куп'янщину: лише за добу 23 лютого дістали поранень дев'ятеро людей.