Web Analytics

На Харківщині від обстрілів пошкоджені сільський клуб і будівля «Укртелекому»

Минулої доби, 13 лютого, російська армія обстрілювала прикордонні громади трьох районів Харківщини. Пошкоджені оселі, сільський клуб, промисловий об'єкт, адмінбудівля «Укртелекому» та господарчі споруди. 

Про ситуацію на Харківщині на 12 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог обстріляв щонайменше 17 прикордонних населених пунктів Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів області», — зазначив він.

Найбільше від обстрілів потерпає Вовчанськ: за добу у міст зазнали пошкоджень щонайменше шість житлових будинків, вітрини торговельних павільйонів та магазинів, об'єкт цивільної промисловості й адмінбудівля «Укртелекому».

Вночі окупанти били по селі Моначинівка Куп'янського району: пошкоджена будівля сільського клубу.

У Куп'янську, селищі Дворічна та навколишніх селах зазнали руйнувань приватні та багатоквартирні будинки, господарчі споруди.

Залишається високою мінна небезпека: біля села Нова Гусарівка на міні підірвався 46-річний працівник «Харківобленерго». Його шпиталізували у тяжкому стані.

Фото: ГУНП у Харківській області

У Головному управлінні Нацполіції в Харківській області кажуть, що поранених серед мирних жителів немає.

Обстріли розслідують за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Максимальне покарання, яке вона передбачає — 12 років ув'язнення.

Фото: ГУНП у Харківській області

За добу від обстрілів спалахнули дві пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Після артилерійського удару по приватному сектору Куп’янська сталася пожежа на одному з подвір’їв. Полум’я поширилося на 40 кв. м, його погасили приблизно за годину.  .

У селі Подоли Куп'янської громади горів приватний будинок на площі 100 кв. м. Вогнеборці приборкали займання з другої спроби: гасіння довелося перервати через повторні обстріли.

Рятувальники також чотири рази виїжджали на перевірку на місця влучань. У Куп’янську зафіксували пошкодження шести приватних осель і однієї житлової двоповерхівки. У Дворічному — житлового будинку та господарчої споруди. У Вовчанську — шести приватних осель, шести виробничих та комерційних закладів.

У селі Синельникове також зазнали руйнацій два приватні будинки, у селі Лиман — одне домогосподарство.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 14 лютого 2023 року За добу з 13 по 14 лютого 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 13 февраля 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 14 лютого, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань РФ не фіксували. Водночас окупанти обстріляли райони   Ветеринарного, Красного, Вовчанська і Дворічанського Харківської області.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Новомлинська, Дворічної, Масютівки, Синьківки, Куп’янська, Степової, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Піщаного, Вишневого і Чернещини. ЗСУ також відбили атаку загарбників поблизу Гряниківки.

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Зазнає значних втрат. Збройні сили України вживають додаткових заходів для посилення оборони», — мовиться у зведенні Генштабу.