Web Analytics

Російські окупанти завдали авіаудар по Вовчанську — прокуратура

Російська окупаційна армія продовжує обстріли Харківської області. 10 та 11 лютого окупанти вкотре били по Куп'янську та Вовчанську. 

Внаслідок російських артобстрілів Куп'янська 10 лютого пошкоджені житлові будинки, повідомляє Харківська обласна прокуратура. Під удари окупантів також потрапило місто Вовчанськ. 

«Окупанти не припиняють обстріли м. Вовчанськ Чугуївського району: пошкоджено низку приватних домоволодінь та цивільних об‘єктів. Поранено 58-річну жінку. Вранці 11 лютого також зафіксовано ворожий авіаудар по Вовчанську. Пошкоджено житлові будинки та господарські споруди. Прокурори спільно зі слідчими поліції зафіксували наслідки збройної агресії РФ та зібрали речові докази», — повідомила прокуратура. 

Обстріли кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни. 


Вовчанськ та Куп'янськ — міста поблизу кордону Харківської області, що були звільнені від російської армії під час контрнаступу ЗСУ у вересні. Після деокупації армія РФ постійно обстрілює прикордонні населені пункти Харківщини. Жителям Вовчанська та Куп'янська пропонують евакуюватися до Харкова або інших міст, областей України. 11 лютого голова Харківської ОВА Олег Синєгубов закликав харків'ян та жителів області реагувати на сигнали повітряної тривоги. За його словами, протягом дня зберігається загроза ракетних ударів та атак дронів.