Web Analytics

Війська РФ увечері 9 лютого завдали ракетного удару по Боровій

Минулої доби, 9 лютого, російські військові обстрілювали громади трьох районів Харківщини. Увечері вдарили ракетами по Боровій, а вранці 10 лютого — по Харкову.

Про ситуацію на Харківщині на 10 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби окупанти продовжували обстрілювати з мінометів та артилерії населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. Під ворожим вогнем було близько 10 населених пунктів», — зазначив він.

У Куп'янську та Дворічній через обстріли зруйновано декілька приватних будинків.

По Харківському району окупанти били з артилерії та мінометів, під вогнем були села Веселе та Красне. Ще 14 мінометних ударів завдали по Богодухівському району — селам Уди та Червона зоря. 

Після 23:00 війська РФ обстріляли ракетами С-300 селище Борова Ізюмського району. Є влучання у проїжджу частину та приватний будинок. Поранених немає.

Вранці 10 лютого загарбники завдали ракетного удару по Харкову та області. Попередньо — також ракетами С-300.

«Під прицілом були критичні та інфраструктурні об'єкти. Виникли пожежі, які рятувальникам вдалося оперативно загасити. Проте деякі райони міста залишаються без електроенергії. Спеціалісти працюють над ліквідацією наслідків ударів. На щастя, обійшлося без постраждалих», — сказав голова ОВА.

За даними Харківської обласної прокуратури, регіон обстріляли ракетами з території Бєлгородської області РФ.

«Пошкоджено об’єкти критичної  інфраструктури. Крім того, зафіксовано ворожий удар по Слобідському району Харкова. Одна з ракет влучила на територію складських приміщень, пошкоджено автомобіль. Також паливна частина ракети впала на територію приватного підприємства», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Обстріли розслідують за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

За добу від обстрілів сталися три пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Горіли адміністративна будівля, приватна господарча споруда та об’єкті критичної інфраструктури. Всі займання погасили, постраждалих немає.

Рятувальники також п’ять разів виїжджали на перевірку після обстрілів.

«Ворог бив по об’єкта[ критичної інфраструктури Харкова та області та приватному сектору у селищі Борова. Пожеж та постраждалих не зафіксовано», — зазначили у ДСНС.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 10 лютого, на Слобожанському напрямку — без змін: ознак формування наступальних угруповань РФ не фіксували. Обстрілів зазнали райони Удів, Ветеринарного, Козачої Лопані, Малих Проходів, Стариці та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Синьківки, Куп’янська, Піщаного і Берестового.

Сили оборони також відбили атаки окупантів в районах Гряниківки й Масютівки.

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар’їнки й Вугледара. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ», — йдеться у зведенні Генштабу


Окупанти вдарили ракетами по Харкову та області близько 4:00 10 лютого. В ОВА казали, що пролунало близько 10 вибухів.

Фото на головній (ілюстративне): ГУНП у Харківській області