Web Analytics

Харків’янина підозрюють у коригуванні ракетних ударів 5 лютого — СБУ

Правоохоронці затримали харків’янина, якого підозрюють у співпраці з російською військовою розвідкою. За інформацією СБУ, він збирався передати окупантам інформацію про наслідки ракетного удару по місту 5 лютого.

Про затримання повідомили 8 лютого в Управлінні СБУ в Харківській області. Підозрюваний — харків’янин, який, за даними слідства, співпрацював з військовою розвідкою РФ: потайки фіксував місця дислокації ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури та передавав дані окупантам.

«Ті використовували вказані локації як потенційні цілі для ракетних атак. Причому після «прильотів» ставили цьому ж агенту завдання — зафіксувати й передати їм результати влучань», — зазначили у СБУ.

Фото: Управління СБУ в Харківській області

Правоохоронці кажуть, що затримали чоловіка, коли він збирав інформацію про наслідки ракетного удару 5 лютого — тоді зазнали пошкоджень житловий будинок і університет міського господарства.

«Він вів комунікацію з куратором через електронні канали зв’язку із суворим дотриманням всіх заходів конспірації. На завдання вирушав без мобільних телефонів, намагаючись, як він думав, уникнути відстеження», — додають у Службі безпеки.

Фото: Управління СБУ в Харківській області

Харків’янину оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Максимальне покарання за цією статтею — довічне ув’язнення з конфіскацією майна.


Війська РФ завдали ракетного удару по Харкову вранці 5 лютого. Пошкоджень зазнали університет міського господарства та житловий будинок. Поранені четверо мешканців будинку та охоронець вишу.