Web Analytics

У Вовчанську від обстрілу загинула жінка, поранена дівчина

Минулої доби, 7 лютого, російські військові обстрілювали громади трьох районів Харківщини. Загинула жінка, зазнали пошкоджень лікарня, гаражі та оселі.

Про ситуацію на Харківщині на 8 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, упродовж доби окупанти масовано обстрілювали громади Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів, наближені до лінії зіткнення, увечері вдарили ракетами по Харкову.

У Вовчанську загинула 74-річна жінка. Також дістала поранень 16-річна дівчина, її шпиталізували.

Знову опинилася під вогнем міська лікарня Вовчанська, спалахнула пожежа. Один з уламків снаряда влучив в автомобіль швидкої допомоги, в якому везли пацієнта: ані він, ані медики не постраждали.

У Куп'янському районі від обстрілу зруйновані гаражі.

За добу від обстрілів сталися три пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

«Близько 13:50 ворог вдруге завдав удару по міській лікарні Вовчанська. На даху центрального корпусу сталася пожежа, її площа склала близько 15 кв. м. Також від вибуху постраждав легковий автомобіль», — йдеться у зведенні ДСНС.

Займання погасили за пів години. Поранених немає.

У селищі Куп’янськ-Вузловий вщент зруйновані шість гаражів, ще 10 зазнали пошкоджень. Два гаражі загорілися, полум’я охопило 100 кв. м. Аби приборкати його, знадобилося близько години.

У селищі Дворічне після обстрілу зафіксували пошкодження приватної оселі.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 8 лютого, на Слобожанському напрямку — без змін, ознак формування наступальних угруповань РФ не фіксують. Обстрілів зазнали райони Ветеринарного, Стрілечої, Красного, Глибокого, Липців, Стариці, Мороховця, Зеленого, Нескучного, Гатища, Вовчанська, Бударок, Вільхуватки, Красного Першого, Новомлинська і Кам’янки на Харківщині.

«Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Зазнає значних втрат. Особливо у живій силі», — зазначають у Генштабі.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони понад 40 населених пунктів. Серед них — Дворічна, Гряниківка, Кучерівка, Куп’янськ, Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове, Крохмальне, Вишневе, Червонопопівка і Кузьмине.


Лікарня у Вовчанську вже опинялася під обстрілом 6 лютого, тоді також спалахнула покрівля. З бомбосховища медзакладу евакуювали вісьмох людей.

Фото на головній (ілюстративне): Харківська обласна прокуратура