Web Analytics

Війська РФ вдарили ракетами по Барвінковому: загинули двоє братів

Минулої доби, 2 лютого, російські окупанти обстрілювали громади трьох районів Харківщини, вночі завдали ракетного удару по Барвінковому. Загинули двоє чоловіків.

Про ситуацію на Харківщині на 3 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, минулої доби окупанти продовжували масовані обстріли Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів.

«Вогонь вівся переважно по приватній житловій забудові. Багато будинків пошкоджено та зруйновано. Сталися пожежі», — зазначив голова ОВА.

У Вовчанську дістала поранень жінка 51 року. Медичну допомогу їй надали на місці.

3 лютого близько 4:30 ранку окупанти обстріляли Барвінкове Ізюмського району.

«Внаслідок влучання у приватний будинок загинули двоє братів, 49 та 42 років. Їхній батько 70 років отримав поранення та був госпіталізований», — зазначив Синєгубов.

За попередніми даними, по Барвінковому вдарили ракетами типу С-300, кажуть у Харківській обласній прокуратурі.

Будинок, в який поцілила одна з ракет, зруйнований вщент.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Інша ракета влучила поблизу навчального закладу.

«Крім того, увечері 2 лютого окупанти обстріляли село Загризове Ізюмського району: пошкоджено господарську будівлю», — додали у прокуратурі.

Обстріли розслідують за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Фото: Харківська обласна прокуратура

За добу від обстрілів спалахнули три пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

У Козачій Лопані Дергачівської громади боєприпас влучив в адміністративну будівлю. У підвалі сталася пожежа, її погасили менш ніж за годину.

У Дворічній снаряд влучив у приватний будинок. Пожежа охопила 100 кв. м, її також приборкали приблизно за годину. Людей у будівлі не було.

У селі Благодатівка на Куп’янщині від обстрілу загорілася господарча споруда.

Рятувальники також п’ять виїздили на перевірку після обстрілів. У селі Кругляківка зафіксували пошкодження приватного будинку та легковика, зазнав поранень 46-річний чоловік. У Куп’янську — влучання у приватне подвір’я, поранена 67-річна жінка. На іншому подвір’ї пошкоджена господарча споруда.

У Вовчанську зазнали пошкоджень чотири приватні оселі. У Барвінковому — зруйнований приватний будинок. Рятувальникам довелося діставати з-під завалів 70-річного чоловіка.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 3 лютого, на Слобожанському напрямку — без суттєвих змін.

«Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено», — зазначили у штабі.

На цьому напрямку окупанти минулої доби обстріляли райони Ветеринарного, Козачої Лопані, Стрілечої, Глибокого, Зеленого, Стариці, Огірцевого, Гатища, Вовчанська, Вовчанських Хуторів, Охрімівки й Новомлинського Харківської області.

На Куп’янському напрямку — били по районах Дворічної, Голубівки, Куп’янська, Кучерівки, Кислівки й Котлярівки.


Російські окупанти обстріляли Козачу Лопань з реактивної системи залпового вогню «Град». Пошкоджено залізничний вокзал, торговельні об’єкти, приватні будинки, а також адміністрацію Козачолопанського старостинського округу.