Web Analytics

Війська РФ 1 лютого обстрілювали три райони Харківщини, є поранені

Минулої доби, 1 лютого, російські окупанти обстрілювали громади трьох районів Харківської області. Є поранені серед мирних жителів, пошкоджені оселі та господарчі споруди.

Про ситуацію на Харківщині на 2 лютого розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, минулої доби окупанти обстрілювали громади Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

«Під вогнем була переважно приватна житлова забудова. Багато будинків пошкоджено, вибиті вікна, зруйновані господарчі споруди», — каже голова ОВА. 

Вранці 2 лютого близько 7:00 військові РФ знову обстріляли Куп'янськ. Поранена жінка 67 років.

У селі Кругляківка Куп'янського району дістав поранень зазнав 46-річний співробітник ДСНС.

«Також зранку було обстріляне селище Козача Лопань, пошкоджено будівлю селищної ради. Попередньо — без постраждалих», — додав Синєгубов.

За добу від обстрілів спалахнули дві пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

У Вовчанську зайнялася двоповерхова будівля, полум’я поширилося на 70 кв. м. Приборкати його вдалося лише з другої спроби: рятувальникам завадив черговий російський обстріл. 

У Козачій Лопані Дергачівської громади загорілися дах і перекриття приватного будинку, вогонь охопив 80 кв. м. Пожежу погасили приблизно за годину.

Рятувальники також тричі виїздили на перевірку після обстрілів. Пошкодження приватних будинків фіксували в Куп’янську, селі Заміст на Куп’янщині та Вовчанську.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 02 лютого 2023 року За добу з 01 по 02 лютого 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Среда, 1 февраля 2023 г.

За даними Харківської обласної прокуратури, Заміст окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

«Пошкоджено житловий будинок, газопровід та приватні автомобілі. Отримав поранення 66-річний мирний житель», — зазначили у прокуратурі.

Обстріл розслідують за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Максимальне покарання, яке вона передбачає — 12 років ув’язнення.

Військовослужбовці країни-агресора обстріляли село на Харківщині — поранено цивільного За процесуального...

Опубликовано Харківська обласна прокуратура Среда, 1 февраля 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 2 лютого, на Слобожанському напрямку наступальних угруповань РФ не фіксували. Загарбники минулої доби обстріляли райони  Ветеринарного, Стрілечої, Глибокого, Зеленого, Нескучного, Тернової, Огірцевого, Стариці, Вовчанська і Бударок Харківської області.

На Куп’янському напрямку — били з танків та артилерії по районах Дворічної, Синьківки, Іванівки, Куп’янська, Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Крохмального і Піщаного.


Попередньої доби окупанти обстрілювали прикордонні населені пункти в Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах. По селу Шипувате Куп'янського району вдарили двома ракетами С-300.