Web Analytics

У Роганській громаді консервують будинок, пошкоджений від обстрілу

У селищі Докучаєвське під Харковом закінчують консервувати будинок, який постраждав від російського обстрілу на початку повномасштабного вторгнення. Роботи попередньо оцінюють у 3,1 млн грн.

Багатоповерхівка у Докучаєвському зазнала руйнувань під час авіаудару в ніч на 10 березня, розповідають у Харківській обладміністрації. Ракета влучила між четвертим і п’ятим поверхами, пошкодивши вікна, двері, інженерні мережі, стіни й перекриття. Від обстрілу загинула жінка, ще троє людей зазнали легких поранень.

Нині об’єкт консервують. Роботи стартували на початку грудня. Наразі вже підсилили несучі конструкції поверхів, на початку лютого цей етап планують закінчити.   

За словами директора Департаменту капітального будівництва ОВА Сергія Жукова, без протиаварійних консерваційних робіт будинок навряд чи пережив би зиму.

Фото: Харківська ОВА

Фото: Харківська ОВА

Роботи проводять за кошти резервного фонду державного бюджету та місцевого бюджету Роганської громади.

«Наразі орієнтовна вартість робіт становить 3 млн 100 тис. грн», — каже заступник голови ОВА Михайло Харнам.

Фото: Харківська ОВА

Фото: Харківська ОВА

За інформацією заступника Роганського селищного голови Миколи Котелевця, від початку війни у громаді від артилерійських обстрілів та авіаударів постраждали 50 багатоповерхових будинків і 630 приватних. Також пошкоджені вісім об’єктів соціальної та критичної інфраструктури — котельні, школи, дитсадки.  

«Уже проведено відновлювальні роботи у двох закладах загальної середньої освіти, у котельнях Докучаєвського та Рогані. Там також замінювали вікна і покрівлю в багатоповерхових будинках», — каже Котелевець.

Фото: Харківська ОВА

До війни у Роганській громаді було 15,5 тис. жителів. Нині — близько 13 тис., серед них 2 тис. переселенців.


В екопарку під Харковом вирішили не чекати на закінчення війни й вже навесні розпочати відновлення розбитих споруд. Також починають повертати тварин, яких евакуювали через обстріли.