Web Analytics

Влучання ракети у Куп’янську та обстріли Вовчанська — зведення за добу

Минулої доби, 25 січня, російські військові обстрілювали прикордонні громади трьох районів Харківської області. Пошкоджені домівки, промислові об’єкти, заклад освіти. За попередніми даними, поранених немає.

Про ситуацію на Харківщині на 26 січня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, минулої доби окупанти продовжували обстріли прикордонних громад Куп'янського, Чугуївського і Харківського районів.

«Вночі у Куп'янську зафіксовано «приліт» ракети, попередньо, С-300. На щастя, без жертв і постраждалих. Зруйновано особисте авто співробітника Нацполіції», — каже голова ОВА.

Упродовж доби у Куп'янську руйнувань від артилерійських обстрілів зазнали житловий будинок, магазин запчастин, об'єкт цивільної промисловості. У селищі Дворічна також пошкоджений приватний будинок.

У Вовчанську — оселі будинки, господарчі споруди, заклад освіти та цивільний промисловий об'єкт.

«За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, за добу постраждалих від ворожих обстрілів не зафіксовано», — додав Синєгубов.

Він також наголосив, що сьогодні є значна загроза ракетних ударів по Харківщині, та попросив не ігнорувати повітряну тривогу і залишатися в укриттях.

За добу від обстрілів спалахнули три пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

У Куп’янську після артилерійського удару зайнявся магазин: полум’я поширилося на 150 кв. м, його гасили дві години.

У селі Кругляківка Курилівської громади горіли два приватні будинки, вогонь охопив загалом площі 300 кв. м. У Дворічній пожежа у приватній оселі поширилася на 100 кв. м.  

Рятувальники також тричі виїжджали на після обстрілів. У Куп’янську зафіксували пошкодження на двох приватних подвір’ях, один будинок зруйнований вщент.

«У селі Петропавлівка вибух зруйнував дах приватної оселі та повибивав вікна. У Вовчанську зазнали значних пошкоджень шість приватних домоволодінь, підприємство та навчальний заклад», — розповіли у ДСНС.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 26 січня, на Слобожанському напрямках суттєвих змін немає, наступальних угруповань РФ не фіксували.

На цьому напрямку російські окупанти за добу обстріляли райони близько 20 населених пунктів. Серед них — Бударки, Вовчанські Хутори, Липці, Вовчанськ, Красне і Нескучне.

На Куп’янському напрямку під вогнем були зазнали Синьківка, Іванівка, Котлярівка і Табаївка.


Російські окупанти 24 січня вдарили по Дворічній. Загинули 82-річна жінка та 51-річний чоловік.

Фото на головній (ілюстративне): ГУНП у Харківській області