Web Analytics

Від обстрілів Харківщини 23 січня поранені троє людей — поліція

Минулої доби, 23 січня, російські військові обстрілювали громади трьох районів Харківщини. За даними поліції, поранені троє мирних жителів. Зазнали пошкоджень оселі, заклад освіти, будинок культури, інфраструктурні об'єкти.

Про ситуацію на Харківщині на 24 січня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої доби ворог вів масовані обстріли прикордонних населених пунктів у Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах», — зазначив він.

У Вовчанську пошкоджені житлові будинки, інфраструктурні та цивільні промислові об'єкти. Дістав поранень 52-річний чоловік, його шпиталізували у стані середньої тяжкості.

У селі Вовчанські Хутори від ракетного удару зруйновано заклад освіти та будинок культури.

У селі Гатище пошкоджені об'єкти цивільної промисловості, сталися пожежі.

«Сьогодні зранку ворог знову обстріляв Куп'янськ. Є влучання у житлові будинки, сталися масштабні пожежі. Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється», — додав Синєгубов.

За даними Головного управління Нацполіції в Харківській області, у Вовчанську зазнали поранень троє мирних жителів.

«Упродовж доби найбільше від ворожих обстрілів потерпали жителі Вовчанська. Противник неодноразово накривав місто артилерійським  вогнем та завдавав ракетних ударів. В результаті поранення отримали троє містян, які доставлені до районної лікарні», — мовиться у повідомленні ГУНП.

Обстріли розслідують за ст. 438) Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни.

За добу від обстрілів спалахнули чотири пожежі, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Два займання було в селі Григорівка Великобурлуцької громади, яке окупанти обстріляли з артилерії. На приватному подвір’ї горіли господарча споруда та гараж на площі 100 кв. м, а на території приватного підприємства — будівля зернотоку на площі 70 кв. м. Обидві пожежі погасили за півтори години.

У селі Вовчанські Хутори зайнялися приватна господарча споруда та два транспортних засоби.

У Куп’янську горіла торговельно-складська будівля. Полум’я поширилося на 800 кв. м, приборкати його вдалося лише за п’ять годин.

Ще тричі рятувальники виїжджали на перевірку після обстрілів. У Куп’янську зафіксували пошкодження двох приватних осель, у Вовчанську та Вовчанських Хуторах — 13 приватних домоволодінь, двох житлових двоповерхівок, двох приватних підприємств, навчального закладу, будинку культури, магазина. ДСНС також каже про трьох поранених.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 24 січня 2023 року За добу з 23 по 24 січня 2023 року...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 23 января 2023 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 24 січня, на Слобожанському напрямках обстановка — без суттєвих змін, наступальних угруповань РФ не фіксують.

На цьому напрямку окупанти за добу обстріляли райони Гур’єва Козачка, Стрілечої, Слобожанського, Зеленого, Тернової, Стариці, Вовчанська, Землянок,  Новомлинська, Кам’янки та Красного Першого.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Дворічної, Гряниківки, Куп’янська, Кучерівки, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового і Кругляківки.

«Російські окупанти протягом доби завдали дев’ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей», — додають у Генштабі.


Попередньої доби, 22 січня, війська РФ обстрілювали громади чотирьох районів Харківщини, у селі Петрівка загинула літня жінка. Також завдали ракетного удару по Пісочину.