Web Analytics

У Броварах — триденна жалоба після авіакатастрофи, 16 поранених ще у лікарнях

У Броварах на Київщині оголосили триденну жалобу після падіння гелікоптера, внаслідок якого загинули 14 людей, в тому числі керівництво МВС. У медзакладах залишаються 16 поранених, шістьох готуються відправити на лікування за кордон.

Про оголошення жалоби повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

«У зв'язку з трагедією, що сталася у Броварах, 19, 20 та 21 січня оголошені днями жалоби у нашій громаді... Чорний день... Немає слів, щоб передати біль від втрати...» — йдеться у дописі в його Telegram-каналі.

Мер також висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Зранку 19 січня в лікарнях залишалися 16 із 25 травмованих внаслідок авіатрощі, шестеро з них — діти. Решта лікується вдома, розповів в ефірі національного телемарафону голова Київської обладміністрації Олексій Кулеба.

Родинам загиблих обіцяють надати матеріальну допомогу. 

Місце падіння гелікоптера розчистили від уламків. Найближчим часом у пошкодженому будинку відремонтують вікна та двері.

«Дітям із пошкодженого садку організовують навчання в сусідніх дошкільних закладах, враховуючи побажання батьків», — додав Кулеба.

Шістьох травмованих, які отримали сильні опіки, готуються відправити на лікування за кордон, повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

«Частину пацієнтів було переведено до Київського опікового центру: вони найважчі та складніші, але ніхто з них не перебуває ні в критичному, ні в загрозливому стані. Вони отримують повноцінне лікування, яке визначено протоколом. Ми готуємо шістьох пацієнтів з опікового центру — це діти та дорослі, для подальшого лікування за кордоном», — цитує посадовицю «Інтерфакс-Україна».

Де саме їх лікуватимуть, Микичак не уточнила. Зазначила лише, що «з першої години трагедії активно відгукнулися опікові центри Польщі, Австрії, Чехії та США».

Фото: Київська ОВА


Вранці 18 січня у Броварах поруч із дитячим садком впав гелікоптер, в якому летіли керівники МВС. За даними ДСНС, загинули 14 людей, серед них дитина. Ще 25 дістали поранень.

Під час авіакатастрофи загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і держсекретар МВС Юрій Лубкович. Обов'язки глави МВС поки виконуватиме очільник Національної поліції Ігор Клименко.