Web Analytics

В Ізюмі з'явилися вулиці Махова, Скрябіна та Чорновола

У деокупованому місті Ізюм у Харківській області перейменували ще 19 вулиць. Серед увічнених — українські військові та політичні діячі, загиблі на російсько-українській війні бійці, всесвітньо відомі особи. 

Третє після звільнення міста від російської окупації розпорядження про перейменування ухвалили в Ізюмі 26 грудня, повідомив заступник начальника Ізюмської міської військової адміністрації Володимир Мацокін

«Увічнюємо і закарбовуємо в пам’яті імена ізюмчан, загиблих на цій війні. Свої достойні місця в місцевій топоніміці отримують видатні українці В’ячеслав Чорновол, Діана Петриненко, Валерій Лобановський, Роман Шухевич, Левко Лук'яненко. Віддаємо повагу новітнім містам-героям України. Стів Джобс і Голда Меїр — їхні імена також прикрасять наше місто. Слава Україні!» — написав Мацокін. 

Фото: Володимир Мацокін/Facebook

Збройні сили України звільнили Ізюм у вересні, після п'яти місяців російської окупації. Очищувати місто від старих топонімів, пов'язаних з радянськими та російськими діячами, в Ізюмі почали на початку грудня. Тоді змінили назви 10 вулиць, увічнивши Степана Бандеру, Романа Ратушного, Івана Мазепу та інших. 20 грудня у місті з'явилися ще 20 нових назв топонімів, в тому числі вулиця Володимира Вакуленка, закатованого російськими окупантами письменника. 

Читайте також: У боях під Ізюмом загинув журналіст Олександр Махов