Web Analytics

На Куп’янщині від російського обстрілу поранений фельдшер

Минулої доби, 18 грудня, окупанти обстрілювали громади Харківщини неподалік лінії зіткнення та кордону з Росією. У Ківшарівці дістав поранень медик.

Про ситуацію на Харківщині на 19 грудня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Ворог продовжує обстріли населених пунктів Харківщини, що розташовані недалеко від кордону з РФ та лінією зіткнення. Найбільше потерпає від обстрілів Куп'янський район», — зазначив він.

У селищі Ківшарівка на Куп'янщині під час чергування отримав осколкове поранення 31-річний фельдшер. Він у лікарні, медики оцінюють його стан як легкий.

У селищі Дворічна пошкоджено приватний будинок та господарські споруди, поранених немає.

Як додали у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області, у Вовчанську снаряд розірвався поблизу житлового будинку, ударна хвиля вибила вікна та пошкодила гараж.

«Через мінометні обстріли села Вовчанські Хутори зазнали пошкоджень три приватні будинки, господарчі споруди, автомобілі, сільгосптехніка», — розповідають правоохоронці.

Обстріли розслідують за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Загалом від початку деокупації в регіоні зареєстрували вже 3853 воєнні злочини. З них 3435 — за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв ведення війни), 359 — за ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

За добу від обстрілів сталася одна пожежа — у Дворічній, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

«На території приватного домоволодіння горіла господарча споруда на площі 72 кв. м. Протягом години рятувальники впоралися з вогнем», — зазначають у ДСНС.

Рятувальники також двічі виїжджали на перевірку місць обстрілів — до Ківшарівки та Вільхуватки. Пожеж там не було.

Сапери служби за добу знешкодили ще 218 вибухонебезпечних предметів.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 19 грудня 2022 року За добу з 18 по 19 грудня рятувальники...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Воскресенье, 18 декабря 2022 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 19 грудня, минулої доби окупанти завдали по об’єктах на території України чотири ракетні та сім авіаційних ударів безпілотниками Shahed-136, а також здійснили 55 обстрілів з РСЗВ.

На Слобожанському напрямку військові РФ обстрілювали райони Червоної Зорі, Стрілечої, Глибокого, Стариці, Вовчанська, Волохівки, Чугунівки, Фиголівки, Дворічної та Новомлинська на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під вогнем були райони Ягідного, Кислівки, Котлярівки, Крохмального та Берестового Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки на Луганщині.


13 грудня у Куп’янську під обстріл окупантів потрапив автомобіль швидкої допомоги, що прямував за викликом. Дістав поранень 54-річний фельдшер.