Web Analytics

«Олені Святого Миколая» продовжують збирати подарунки для дітей

Волонтери благодійного проєкту «Олені Святого Миколая» попри війну знову збирають подарунки для дітей-переселенців, малечі з прифронтових міст і звільнених територій.

Про черговий збір подарунків повідомили на сторінці «Олені Святого Миколая» у Facebook.

«Як ми робитимемо Оленячі свята цьогоріч? Майже так, як і в минулі шість років, тільки географія в нас буде зовсім навіжена. Наш пріоритет — маленькі населені пункти, де мешкають діти зі сходу, наші добрі знайомі чи поки що незнайомі. Збираємо дитячі мрії, вносимо листи в оленячу базу, шукаємо Чарівників, знаходимо подарунки, приїздимо до вас  робити свята», — розповідають волонтери.

До однієї дитини цьогоріч приїхати не зможуть, лише до групи. Подарунки поштою також не розсилатимуть, хіба що в окремих випадках.

Фото: Facebook/«Олені Святого Миколая»

Ініціатори проєкту зазначають, що через війну не зможуть приїхати та провести свята на окупованих територіях, де бували раніше.

«На нас чекатимуть діти прифронтових міст, діти зі звільнених територій чи діти-переселенці, які зараз мешкають далеко від рідного дома. Ми фізично не зможемо охопити всіх дітей, які постраждали від цієї війни, бо їх, на жаль, дуже багато. Тому ми чекаємо на партнерів — команди, які давно мріють стати «Оленями», — кажуть волонтери.

Також звертаються до батьків, вчителів і решти охочих допомогти: цьогоріч знадобляться помічники-організатори в різних містах України, де живуть діти-переселенці. Завдання для них такі:

  • зв’язатися з «Оленями» та домовитися про нову локацію;
  • зібрати дітей і написати з ними листи та відправити їх «Оленям» — «Новою поштою» чи в електронному вигляді;
  • знайти приміщення для проведення свята і зібрати дітей в домовлений з нами день і час.

«Зараз наше головне завдання — знайти дітей і зібрати листи з дитячими мріями. Куди встигнемо, ми приїдемо самі та напишемо листи разом із дітьми», — кажуть волонтери.

Фото: Facebook/«Олені Святого Миколая»

Тих, хто раніше вже допомагав «Оленям» збирати подарунки, також просять повідомити, чи долучаться вони до акції цього разу.

Контакти для зв’язку є на сторінках «Оленів Святого Миколая» у соцмережах.


Благодійна акція «Олені Святого Миколая» триває з 2016 року. Її головною метою від початку був збір коштів і подарунків, проведення новорічних свят для дітей, які живуть поблизу лінії розмежування. Взяти участь в акції можуть всі охочі.