Web Analytics

Обмін полоненими: додому повернулися ще 107 українських захисників

Україна та Росія 3 листопада провели черговий обмін полоненими. Додому повернулися ще 107 військових: офіцери, сержанти та рядові.

Про обмін повідомили 3 листопада у Координаційному штабі з питань поводження із військовополоненими.

«Відбувся черговий обмін військовополоненими. Додому повертається 107 захисників», — зазначили у штабі.

Серед звільнених — 33 бійці Національної гвардії, 21 службовець Військово-морських сил, 20 воїнів ЗСУ, 18 прикордонників, 13 бійців тероборони, один поліцейський та один представник Державної спецслужби транспорту.

Шестеро — офіцери, 101 — рядові та сержанти. Наймолодшому 19 років, найстаршому — 54.

«74 були евакуйовані з «Азовсталі», 83 отримали серйозні поранення під час бойових дій. Частина з визволених захисників у критичному стані», — додають у штабі.

Як додав голова Офісу президента Андрій Єрмак, деякі зі звільнених бійців добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, «щоб рятувати життя і воювати за місто».

«Ми повернули додому багатьох поранених у боях. Зокрема, нам вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із «Азовсталі», хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії», — розповів він.

За словами Єрмака, чимало звільнених військових зазнали поранень ще у березні.

В ОПУ також запевнили, що працюють над наступними обмінами. 


Після чергового обміну 29 жовтня додому повернулися 52 українці, яких полонили у Маріуполі, на Харківщині, Донеччині, в Бучі, на острові Зміїний та ЧАЕС.