Web Analytics

Обстріли Харківщини 2 листопада: загинула жінка, спалахнули три пожежі

Минулої доби, 2 листопада, російські військові обстрілювали три райони Харківщини. Загинула жінка, щонайменше шестеро людей дістали поранень.

Про ситуацію на Харківщині на 3 листопада розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, минулої доби окупанти обстрілювали прилеглі до лінії зіткнення та кордону з РФ громади, увечері вдарили ракетами по Харкову.

«️Обстрілювалися Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічна та інші населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів», — перелічив голова ОВА.

Пошкоджені житлові будинки та громадські споруди. У Куп'янську загинула 82-річна жінка.

У Куп'янському районі шпиталізували одного пораненого, у Чугуївському зазнали поранень п’ятеро людей.

У Чугуївському районі військові РФ обстріляли Вовчанськ, кажуть у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області. По місту били з артилерії калібру 152 мм.

«Пошкоджені чотири будинки місцевих жителів, дві багатоповерхівки та магазин», — кажуть у поліції.

Слідчі відкрили справу за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке вона передбачає — 12 років ув’язнення.

#поліція_Харківщини Окупанти вкотре завдали удари по місту Вовчанськ на Харківщині - поліція фіксує наслідки...

Опубликовано Поліція Харківської області Среда, 2 ноября 2022 г.

За добу від обстрілів сталися три пожежі, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були у Київському районі Харкова та селищі Дворічна на Куп’янщині.

У Дворічній спалахнули дві пожежі. Перша — близько 13:20: горів приватний будинок на площі 80 кв. м. Друга — о 15:30: вогонь охопив приватний гараж, де стояли автомобіль і мотоцикл. Обидва займання погасили, ніхто не постраждав.

Близько 17:00 армія РФ обстріляли приватний маєток у Куп’янську. Будівля зазнала руйнувань, під завалами загинула жінка.

За добу сапери служби знешкодили ще 754 вибухонебезпечні предмети. До Куп’янська та Ізюма рятувальники привезли близько 28 тонн питної води.

#Харківська_область: оперативна інформація станом на 07:00 3 листопада 2022 року За добу з 2 по 3 листопада...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Среда, 2 ноября 2022 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на 3 листопада, минулої доби російські війська завдали три ракетні та 24 авіаційні удари по об'єктах на території України, здійснили понад 80 обстрілів з РСЗВ. Під вогнем були райони більш як 20 населених пунктів, серед них — Куп’янськ. 

На Слобожанському напрямку окупанти також обстрілювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Алісівки, Амбарного, Анискиного, Гатища, Глибокого, Зеленого, Козачої Лопані, Красного, Малої Вовчі, Мороховця, Огірцевого, Охрімівки, Соснівки, Стариці, Стрілечої та Хрипунів.

На Куп’янському та Лиманському — з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли райони Берестового, Дворічної, Кам’янки, Крохмального і Фиголівки Харківської області, а також Греківки, Невського, Площанки та Суходола на Луганщині, Тернів і Ямполівки на Донеччині.


Армія РФ увечері 2 листопада завдала удару по Київському району Харкова: з російського Бєлгорода випустили три ракети. Пошкоджена нежитлова будівля. За попередніми даними, поранених немає.