Web Analytics

На Куп’янщині від обстрілів сталися три пожежі, поранені мати та двоє дітей

Минулої доби, 1 листопада, російські військові обстрілювали громади трьох районів Харківщині. Шістьох поранених доправили до лікарні, серед них двоє дітей.

Про ситуацію на Харківщині на 2 листопада розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Російські окупанти продовжують терор мирного населення міст і сіл Харківщини, що розташовані біля лінії зіткнення та кордону з РФ. Протягом минулої доби ворог обстрілював Куп'янськ і Вовчанськ, а також населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів», — повідомив він.

У селі Петропавлівка на Куп'янщині від обстрілу дістали поранень 25-річна жінка та двоє її дітей — чотирирічний хлопчик та шестирічна дівчинка. Стан матері медики оцінюють як середній, діти — у важкому.

У Куп'янському районі з пораненнями також шпиталізували чоловіків 76 та 62 років, у Чугуївському — 70-річного чоловіка.

Синєгубов нагадав, що на звільнених територіях залишається високою мінна небезпека. Поблизу Липців натрапив на міну та зазнав поранень 73-річний чоловік.

За добу від обстрілів сталося три пожежі, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Усі займання були в Куп’янському районі.

Близько 15:00 у Дворічній спалахнула пожежа на території адмінбудівлі лікувального закладу. Полум’я поширилося на 250 кв. м, його погасили вже за годину.  

У Петропавлівці були займання на трьох сусідніх приватних подвір'ях. Горіли житловий будинок, гараж і чотири господарчі споруди. Вогонь охопив понад 500 кв. м, його гасили чотири години.

Сапери служби знешкодили 1216 вибухонебезпечних предметів.

Жителям Куп’янська та Ізюма рятувальники привезли близько 28 тонн питної води.

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:00 2 листопада 2022 року За добу з 1 по 2 листопада рятувальники...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Вторник, 1 ноября 2022 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, минулої доби окупанти завдали сім ракетних та 47 авіаційних ударів по об’єктах на території України, здійснили понад 90 обстрілів з РСЗВ. Під ударами були більш як 25 населених пунктів.

На Слобожанському напрямку військові РФ обстрілювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Глибокого, Кам’янки, Вільхуватки, Нескучного, Вовчанська, Козачої Лопані, Мілового, Стариці, Стрілечої, Ветеринарного, Удів та Чугунівки.

На Куп’янському та Лиманському — обстріляли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Дворічної, Куп’янська, Кучерівки, Кислівки, Берестового, Дворічного, Греківки, Зарічного, Іванівки, Котлярівки, Макіївки, Надії, Невського, Ямполівки та Тернів.


Попередньої доби, 31 жовтня, у Ківшарівці Куп'янського району шпиталізували з пораненнями 50-річну жінку.

Фото на головній (ілюстративне): ГУ ДСНС у Харківській області