Web Analytics

На Харківщині вже деокупували 544 населені пункти — Синєгубов

Під російською окупацією наразі остаються 32 населені пункти Харківської області. Понад пів тисячі вже звільнили.

За останні шість днів ЗСУ звільнили від російської окупації 19 населених пунктів, повідомив на брифінгу 20 жовтня голова обладміністрації Олег Синєгубов. Загалом за весь час контрнаступу у вересні-жовтні — понад 500.

«На сьогоднішній час у нас деокуповано 544 населені пункти. І залишається під тимчасовою окупацією 32, це складає трохи менше ніж 2%», — навів цифри посадовець.

За його словами, доведеться прикласти ще дуже багато зусиль, щоб відновити роботу органів державної влади у звільнених громадах. Територію спочатку розміновують, потім поліція та прокуратура фіксують скоєні там злочини.

Відновлення територій також потребує коштів, додав голова ОВА.

«Ми розуміємо, що кошти місцевих бюджетів і обласного бюджету обмежені. Звичайно, що ми доповідали президенту України щодо необхідності виділення додаткових коштів, і це рішення було ухвалене. Перший транш, а він є насправді черговим, ми отримали й далі працюємо над тим, щоб і далі його ефективно використовувати», — зазначив Олег Синєгубов.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Триває й створення ешелонованої оборони в області. Облаштовані та укріплені три лінії оборони, зміцнення яких триває і донині.


Президент Володимир Зеленський розпорядився створити 13 військових адміністрацій на звільнених від російських окупантів територіях Харківської області та призначив керівників. В ОВА повідомляли, що загалом планується створити 20.