Web Analytics

Від російського обстрілу в селі під Харковом загинула жінка

Минулої доби, 16 жовтня, російські окупанти обстрілювали громади Харківщини вздовж лінії зіткнення та кордону з РФ. У Харківському районі загинула жінка, є поранені.

Про ситуацію в регіоні на 17 жовтня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, минулої доби російські військові обстрілювали з мінометів, реактивної та ствольної артилерії населені пункти вздовж лінії зіткнення та кордону з РФ.

«Зокрема під удари потрапили: Вовчанськ Чугуївського району та села Вовчанської громади, селище Дворічне Куп'янського району, селище Козача Лопань Харківського району та інші. Внаслідок обстрілу сталися пожежі в нежитлових будівлях», — кажеголова ОВА.

У селі Лук'янці під Харковом від обстрілу загинула 45-річна жінка. У Солоницівці з пораненнями шпиталізували 47-річну жінку, в Куп'янському районі — 69-річного чоловіка.

«В Ізюмському районі до лікарів з раніше отриманими пораненнями звернулися двоє людей — 54-річний чоловік та його 16-річний син», — додав Синєгубов.

Поліцейські наразі забезпечують порядок на дев'яти напрямках у деокупованих громадах: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, Борівському.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області, від початку деокупації слідчі вже зареєстрували 1570 воєнних злочинів. З них 1395 — за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни), ще 150 — за ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Фото: ГУНП у Харківській області

За добу від обстрілів сталося дві пожежі, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Обидві — у Чугуївському районі. Загорілися агропромисловий об'єкт і гараж.

За добу сапери ДСНС знешкодили 630 вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники продовжують підвозити воду жителям деокупованих Балаклії, Куп'янська та Ізюма — за добу понад 48 тонн.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 17 жовтня, на Харківщині окупанти обстрілювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Ветеринарного, Високої Яруги, Вовчанська, Вовчанських Хуторів, Гатища, Дворічної, Зеленого, Козачої Лопані, Красного та Огірцевого.

Загалом по Україні минулої доби війська РФ завдали два ракетні та 26 авіаційних ударів, здійснили понад 80 обстрілів з РСЗВ.

«Ударів противника зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Зокрема, Білопілля на Сумщині, Слов’янськ, Павлівка та Новосілка Донецької області, Марганець Дніпропетровської області, Правдине та Білогірка Херсонської області. Ворог атакував Миколаїв 15-ма дронами-камікадзе, 11 з них наші захисники збили». — мовиться у зведенні.


Вранці 17 жовтня війська РФ атакували Шевченківській район Києва дронами-камікадзе.

Фото на головній (ілюстративне): ГУНП у Харківській області