Web Analytics

Частина деокупованого Ізюма — знову зі світлом, заживили хлібзавод

У звільненому від російських загарбників Ізюмі Харківської області поновлюють електропостачання. Підключення хочуть завершити за два тижні.

Про відновлення Ізюма розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко після візиту до міста 13 жовтня.

«Ізюм зі світлом! Для 10 000 споживачів відновлено електропостачання», — написав він у Telegram-каналі.

З електрикою й Ізюмський хлібзавод — це дозволить поновити виготовлення хліба.

Тимошенко додав, що практично повністю відновили живлення й у Балаклії — світло мають 15 тис. людей. У Куп’янську — вже 4 тис.

Як зазначив голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов, перше завдання у звільнених громадах — ремонт критичної інфраструктури, передусім енергетичної. Від цього залежить робота магазинів, банківських установ, «Укрпошти» тощо.

«Ми плануємо упродовж тижня-двох під'єднами 90% Ізюма. Звичайно, зараз ми говоримо про інфраструктуру, житлову перш за все, яка вціліла», — сказав голова ОВА.

За його словами, невдовзі планують повернути електрику у Вовчанську, днями почали подавати в Куп’янську та Шевченковому. У найкоротші терміни обіцяють заживити селище Савинці та село Вербівка на Ізюмщині.

Як розповів заступник технічного директора «Харківобленерго» Олександр Кишинський, нині в Ізюмі 20 тисяч споживачів. Половину міста вже заживили, серед іншого — хлібзавод і лікарню.

«Звичайно, у планах до холодів заживити якомога більше населених пунктів. Але все залежить від темпів розмінування, бо тільки після цього можемо ремонтувати пошкоджені лінії», — зауважив Кишинський.


До звільненого від російських окупантів Куп'янського району Харківщини поступово повертають електрику, готуються відновити газопостачання. В обладміністрації обіцяють, що найближчим часом запрацюють банківські сервіси та «Укрпошта».