Web Analytics

Обстріл Харкова 13 жовтня: окупанти випустили дві ракети з-під Бєлгорода

Війська РФ минулої доби, 13 жовтня, обстріляли три райони Харківщини, увечері вдарили ракетами по Харкову та Слобожанській громаді Чугуївського району. Загалом в регіоні шпиталізували сімох поранених від обстрілів.

Про ситуацію в регіоні на 14 жовтня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, 13 жовтня близько 21:00 окупанти завдали ракетного удару по Холодногірському району Харкова. 

«У Чугуївському районі чотирма ракетними ударами пошкоджений інфраструктурний об'єкт. Попередньо, одна людина отримала поранення», — додав Синєгубов.

Упродовж минулої доби військові РФ також масовано обстрілювали Куп'янськ: пошкоджені три магазини та торговий павільйон. Зі ствольної та реактивної артилерії та мінометів також вдарили по громадах Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів.

З пораненнями в Куп'янському районі шпиталізували шістьох людей, серед них 16-річний хлопець. Його одноліток також зазнав поранень в Ізюмському районі.

За попередніми даними, російські військові випустили по Харкову дві ракети типу С-300 з Бєлгородської області РФ, кажуть у Харківській обласній прокуратурі.

«Зафіксовано влучання в дорожне покриття. Внаслідок цього утворилися дві воронки: глибиною 2,5 та 3,5 метри. Потерпілих і постраждалих немає. Будь-які військові об‘єкти на вказаній території відсутні», — зазначають у прокуратурі.

Слідчі відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни). Максимальне покарання, яке вона передбачає — 12 років ув'язнення.

Від обстрілів за добу сталося дві пожежі, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Обидві — в Куп'янську.

«Загалом горіли чотири торговельні об'єкти на загальній площі понад 300 кв. м. Всі загоряння успішно ліквідовані», — зазначили у ДСНС.

У Харкові та Слобожанській громаді після ракетного удару увечері 13 жовтня пожеж не було.

Сапери за добу знешкодили 702 вибухонебезпечні предмети.

Рятувальники продовжили підвозити воду до деокупованих громад Куп‘янського та Ізюмського районів — загалом близько 46 тонн. Також — працювали у Балаклії та Ізюмі.

Наслідки пожежі від обстрілу в Куп'янську. Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, минулої доби окупанти завдали два ракетні та 16 авіаційних ударів по об'єктах в Україні, було понад 70 обстрілів з РСЗВ. Загарбники запускали крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотники.

На Слобожанському напрямку військові РФ обстрілювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Стрілечої, Огірцевого, Стариці, Гатища, Дворічної та Гряниківки;

«Агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів з виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей", — зазначають у штабі.


Армія РФ увечері 13 жовтня завдала удару по Харкову. Було щонайменше два влучання, в деяких районах міста зникло світло.