Web Analytics

«Укрпошта» випустила блок на честь Григорія Сковороди

22 вересня у продажу з'явився новий поштовий блок, створений на честь 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Частину зібраних коштів скерують на відновлення меморіального музею філософа, знищеного у травні російськими окупантами.

Про випуск блоку повідомили у пресслужбі «Укрпошти».

«Із 22 вересня можна придбати поштовий блок «Сад божественних пісень. До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди». До цього поштового блоку також запланований випуск конверта «Національний літературно-меморіальний музей ім. Григорія Сковороди. Перший день», — розповіли у відомстві.

На одній з марок блоку відтворили малюнок Сковороди — фонтан «Нерівна всім рівність». Це зображення було на банкнотах Української народної республіки у 500 гривень, що ходили у 1918-1920 роках, а також є на банкнотах України, введених в обіг у 2006 році.

На другій марці — портрет Григорія Сковороди. На полях — факсиміле філософа та зображення янголів.

Фото: Facebook/«Укрпошта»

Випуск — благодійний: 15 грн з продажу кожного блоку, або загалом 7,5 млн грн, планують передати на відновлення літературно-меморіального музею філософа у Сковородинівці на Харківщині.

Вартість блоку — 75 грн, тираж – 500 тис. примірників.

Дизайн створили художники-графіки Олександр та Сергій Харуки.


Увечері 6 травня російські війська обстріляли меморіальний музей українського філософа Григорія Сковороди в Богодухівському районі. Будівля зруйнована. У Харківській ОВА розповідали, що найцінніші експонати вціліли, їх вивезли заздалегідь.

Міністр культури Олександр Ткаценко обіцяв, що для відновлення музею шукатимуть донорів. Але закінчити роботи до грудня, коли відзначатимуть 300-річчя від дня народження філософа, не встигнуть.

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук пожертвував на відновлення музею 350 тис. грн. Загалом потрібно, за попередніми оцінками, близько 112 млн грн.

Фото на головній: Харківська ОВА