Web Analytics

На Харківщині за добу на мінах підірвалися шестеро мирних мешканців

Минулої доби, 18 вересня, російські війська обстрілювали три райони Харківщини, дістали поранень жінка та дитина. Ще шестеро людей підірвалися на мінах, усіх шпиталізували.

Про ситуацію в регіоні на ранок 19 вересня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківщини вздовж лінії зіткнення та кордону з РФ у Куп'янському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах», — зазначив він.

Від обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди та об'єкти інфраструктури. У Куп'янську поранений хлопчик 11 років, у Чугуївському районі — 65-річна жінка.

Синєгубов наголосив, що після втечі окупантів на звільнених територіях Харківщини дуже високою залишається мінна небезпека. Минулої доби на мінах підірвалися шестеро мирних мешканців: двоє — в Дергачівському районі, ще двоє — в Ізюмському, двоє — в Чугуївському. Усіх шпиталізували.

«Вкотре закликаю усіх мешканців звільнених територій бути максимально обережними. Уникайте узбіч доріг, лісосмуг, та другорядних доріг. Пересувайтеся лише там, де уже проведено розмінування», — попросив голова ОВА.

Пожеж від обстрілів за добу не фіксували, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

За добу піротехніки ліквідували 720 ворожих боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 19 вересня, минулої доби російська армія завдала три ракетні та 22 авіаційні удари по об’єктах на території України, здійснила понад 90 обстрілів з реактивних систем. Від початку цієї доби — ще три ракетних удари.

На Слобожанському напрямку фіксували обстріли з танків, мінометів та артилерії в районах Гоптівки, Гур’єва Козачка, Кам’янка та Куп’янська.


У Куп’янському районі Харківщини від обстрілів 15 вересня дістали поранень 10 мирних жителів.

Фото на головній (ілюстративне): Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування