Web Analytics

До Вовчанська та Балаклії приїхали мобільні медичні бригади

У нещодавно звільнених громадах Харківщини розпочали працювати мобільні бригади — медиків та сервісного центру МВС. Лікарі оглядатимуть місцевих жителів, правоохоронці — консультуватимуть щодо документів.

Мобільні бригади медиків приїхали до Вовчанська та Балаклії 15 вересня, розповіли у Харківській обладміністрації. Напередодні — побували в Ізюмі.

Задача бригад — оглянути та проконсультувати місцевих жителів, які потребують допомоги лікарів.

«Такий формат надання медичної та гуманітарної допомоги деокупованим населеним пунктам вже був вдало використаний на Київщині після її звільнення», — зауважили в ОВА.

Стабільного зв’язку на щойно звільнених територіях ще немає, тож людям складно за потреби зв’язатися із лікарями. Передбачається, що пересувна амбулаторія стоятиме біля центрального медзакладу в кожному населеному пункті. До тих, кому складно ходити, лікарі навідуються додому.

Про прибуття бригади напередодні має попередити місцева влада або військові чи рятувальники. Вони з’ясовують, скільки жителів потребують медичної допомоги та в якому вони стані.

«Бригади сформовано на базі підрозділу медицини катастроф. Вони працюватимуть в області до відновлення медичної інфраструктури та повноцінного зв’язку. Щойно зв’язок буде відновлено, лікарі та бригади екстреної медичної допомоги будуть доступні за звичним усім телефоном: «103», — запевняють в обладміністрації.

Мешканців Вовчанська та Балаклії сьогодні оглядають мобільні медичні бригади Сьогодні за дорученням начальника ХОВА...

Опубликовано Харківська обласна державна адміністрація Четверг, 15 сентября 2022 г.

На деокупованих територіях також починають працювати мобільні сервісні центри МВС. 14 вересня такий центр був у селищі Донець Ізюмського району, далі — за графіком.

Найближчі виїзди — 16 вересня до Донця та Чугуєва.

У Донці попередньо записалося 11 людей, а вже після початку роботи прийшли понад 50. Зверталися щодо відновлення документів — посвідчення водія  або свідоцтва про реєстрацію транспорту, а також щодо реєстрації авто.

«Оскільки поки на нещодавно деокупованих територіях є певні проблеми з електропостачанням та зв’язком, ми приїздимо в найближчі населені пункти, де можемо надати державні послуги всім охочим. Сьогодні також поїхали в Чугуїв, куди підвозили людей з Чкаловського та Вовчанська. Маємо дуже великий попит у населення», — зазначив розповів начальник Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області Валерій Бондаренко.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Facebook. Відповіді на найчастіші питання — на сайті.