Web Analytics

Прикордонники затримали на Харківщині артилериста РФ і двох бойовиків

Бійці прикордонної служби затримали в Харківській області двох бойовиків з Луганщини та артилериста російського війська, який обстрілював Чугуївський район.

Двох жителів Луганщини, які воювали на боці Росії, взяли в полон під Куп’янськом, повідомили 13 вересня у Державній прикордонній службі.

«Мобілізовані на тимчасово окупованих територіях чоловіки здалися передовій групі прикордонників, яка у складі Сил оборони бере участь у звільненні Харківської області від рашистської нечисті», — прокоментували у ДПСУ.

Фото: dpsu.gov.ua

За словами затриманих, один з них родом з Довжанська, інший — з Лисичанська.

Чоловіки стверджують, що їх нібито «змусили» воювати проти України — привезли вночі до військкомату та заявили, що в них «немає зворотної дороги».

Також прикордонники полонили російського артилериста, який з березня обстрілював Чугуївський район Харківщини, кажуть у Східному регіональному управлінні ДПСУ. Де саме — не уточнюють.

Чоловік розповів, що після наступу Сил оборони його з товаришем залишили співслужбовці, які поспіхом втікали.

«Товариш полоненого підірвався, зайшовши в заміновану рашистами лісопосадку, а молодого загарбника затримали українські прикордонники. Він виявився громадянином РФ 2001 року народження», — розповіли у службі.

Росіянин служив у Калінінградській області, був старшим навідником гаубичного самохідного артилерійського дивізіону. Окупант розповів, що його САУ «Акація» у колоні з 15 бойових машин в’їхала в Україну на початку березня.

«Від цього часу загарбник періодично обстрілював українські населені пункти, зокрема Чугуїв та Печеніги, Коробочкине. Це тривало до 11 вересня, коли Сили оборони України розбили ворожий дивізіон та змусили окупантів тікати», — зазначили у ДПСУ.


Бійці Нацгвардії на Харківщині полонили сімох окупантів і захопили трофейну техніку. Також — затримали ще двох бойовиків з Луганської області, які намагалися виїхати з району бойових дій.