Web Analytics

Війська РФ обстріляли два райони Харкова: є загиблий та поранені

Російські військові вдень 12 вересня вдарили по двох районах Харкова, Київському та Основ'янському. За попередніми даними, загинула людина, щонайменше четверо дістали. Містян просять не виходити з укриттів.

Про обстріл Харкова повідомив близько 13:15 12 вересня голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

Згодом — додав, що в Київському районі було влучання у дорожнє покриття. Загинула людина, четверо зазнали поранень.

На місцях влучань працюють медики.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що обстріл був масовим.

«Влучання у центр міста, прильоти до Основ'янського та Київського районів», — сказав мер.

Містян просять не ігнорувати сигнали тривоги та не виходити з укриттів.

Після обстрілу в Харкові зупинився метрополітен.

«З технічних причин тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену», — повідомили у пресслужбі підприємства близько 13:55.

Речник метрополітену Олексій Бітнер запевнив, що персонал підземки проінструктований, як діяти у таких випадках. Усіх пасажирів, які були в поїздах, виводять на найближчі станції.

Решта електротранспорту також зупинилася, кажуть у Харківській міськраді.

Доповнено:

У Харківській обласній прокуратурі пізніше додали, що під вогнем був ще й Салтівський район. Частина від  касетного снаряду влучила у землю поруч із житловим будинком. Пошкоджень немає. 

У Київському районі пошкоджень зазнала адміністративна будівля. Загинув 37-річний чоловік, поранені ще двоє — 43 і 50 років.

В Основ’янському районі окупанти поцілили у підприємство. Частково зруйновано будівлю, пошкоджено службові авто та машини співробітників. Зазнав поранень 51-річний працівник фірми. 

«За попередньою інформацією, російська армія обстріляла Харків з РСЗВ «Ураган», — додають у прокуратурі.

За інформацією Олега Синєгубова, загалом поранені шестеро людей. У 18-річної дівчини та 33-річної жінки легкі травми, везти їх до лікарні не довелося. 

«Стан ще чотирьох поранених лікарі оцінюють як середньої тяжкості. Їм надається необхідна допомога у медичних закладах», — каже голова ОВА.


Це вже другий обстріл Харкова 12 вересня. Опівночі російська армія вдарила ракетами по Новобаварському району. Загинула людина, двоє дістали поранень. Інформацію ще уточнюють.