Web Analytics

Пожежа від обстрілу в Холодногірському районі: до гасіння залучили 12 бригад ДСНС

Російська армія увечері 11 вересня вдарила ракетами по Холодногірському району Харкова та Чугуївському району області. Пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, спалахнули пожежі. Є загиблі та поранені.

Про ситуацію в регіоні на ранок 12 вересня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його інформацією, близько 20:00 війська РФ завдали ракетного удару по Холодногірському району Харкова. Пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Загинули двоє працівників, спалахнула пожежа.

Також увечері від ракетних обстрілів постраждав об‘єкт критичної інфраструктури в Чугуївському районі, поранені двоє людей.

«Внаслідок російських ракетних ударів в Харкові та на великій частині Харківської області зникло електропостачання. Також без електрики не працювали насоси, що подають людям у будинки воду. Наразі по області електро- та водопостачання відновлено на 80%. Роботи тривають», — зазначив голова ОВА.

Опівночі війська РФ вдарили ракетами по Новобаварському району Харкова. За попередніми даними, загинула людина, ще двоє зазнали поранень.

Від обстрілу пошкоджений об'єкт систем електропостачання у Холодногірському районі Харкова, уточнюють у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Загорілося обладнання, серйозних руйнацій зазнала адмінбудівля.

«На час прибуття рятувальників загальна площа пожежі складала понад 1000 кв. м. У ліквідації наслідків ворожого удару брали участь 12 підрозділів ДСНС на автоцистернах, фахівці військово-цивільної адміністрації, комунальні та аварійні служби», — звітують у службі.

На подібному об'єкті в Чугуївському районі, на території Слобожанської громади, також спалахнула пожежа. Вогонь поширився на 70 кв. м. Його погасили приблизно за дві години.

Загалом за добу в регіоні від обстрілів сталося три пожежі.

ВОРОГ ВДАРИВ ПО ОБ’ЄКТАМ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ (оперативна інформація станом на 08:00 12 вересня 2022...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Воскресенье, 11 сентября 2022 г.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального  штабу ЗСУ на ранок 12 вересня, зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій Україні.

«Протягом минулої доби ворог завдав 18 ракетних та 39 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України. Постраждали понад 30 населених пунктів», — кажуть у відомстві.

На Харківському напрямку окупанти обстрілювали Костянтинівку, Уди, увечері 11 вересня завдали ракетного удару по Харкову.

Звільнення населених пунктів у Харківській та Донецькій областях триває.

«Під час відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації. Ця тенденція зберігається. Так, за минулу добу, окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно та транспортні засоби з населених пунктів Великий Бурлук та Дворічна Харківської області», — додали у Генштабі.


У ніч на 12 вересня російська армія вдарила по Новобаварському району Харкова двома ракетами типу «С-300». За даними прокуратури, одна влучила у дах житлового будинку, інша — біля нежитлової будівлі.