Web Analytics

Через війну до інших регіонів переїхали 672 тис. жителів Харківщини — ОВА

Через війну з Харківщини до інших регіонів України переїхали понад 670 тис. людей. Ще майже 290 тис. — до інших населених пунктів області.

Дані щодо кількості переселенців навів директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обладміністрації Юрій Шпарага. Цю тему він обговорював на зустрічі із заступником координатора системи ООН в Україні Марко Ротеллі 7 вересня.

«Харківщину покинули в межах України 672 тис. громадян. Тобто це ті люди, які проживають в інших областях у зв’язку з тим, що їхнє житло зруйноване або там ведуться бойові  дії. 288 тис. громадян — це ВПО, які покинули житло, але проживають на території області», — розповів Шпарага.

За його інформацією, на сьогодні тільки в Харкові 150 тис. містян втратили житло. Збитки, які сьогодні обліковуються, лише по багатоповерхівках становлять 103 млрд грн. 


Кабінет міністрів збільшить компенсації за програмою «Прихисток». Українці, які безкоштовно надають житло ВПО, з 1 жовтня отримуватимуть по 900 грн замість 450 грн за кожного переселенця на місяць.

Фото на головній (ілюстративне): Мінреінтеграції