Web Analytics

Концерт «Жадана і Собак» у Мілані скасували

Гурт «Жадан і Собаки», який очолює український письменник, музикант і громадський діяч Сергій Жадан, нині у благодійному турне містами Європи. 2 вересня мав відбутися концерт в італійському Мілані, але його скасували.

Причини скасування концерту, який мав відбутися 2 вересня, Сергій Жадан прояснив у дописі на своїй сторінці у Facebook.

«Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі граються в пацифізм та подвійні стандарти й щиро вважають, що захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з гвалтівниками та мародерами, є фашистами та екстремістами», — написав він.

Жадан додав, що йому «соромно й противно».

«Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності», — зазначив лідер гурту.

Він також додав скріншот листування з організаторами концерту.

«Вибачте, але це незаконно у нашій країні — проводити концерти та збирати гроші на війну», — пише співрозмовник, додаючи, що організатори нічого не можуть зробити, «інакше їх заарештують».

На зауваження, що концерт благодійний, і музиканти збирають гроші не на зброю, а на автомобілі, він відповів, що організатори «не хочуть ризикувати».

Ну і ще таке. Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі граються в пацифізм та...

Опубликовано Сергій Жадан [офіційна сторінка] Среда, 31 августа 2022 г.


Наприкінці серпня «Жадан і Собаки» вирушили у благодійне турне Європою, щоб зібрати кошти на підтримку військових, які захищають Харків. Вже виступили у Вроцлаві та Празі, на черзі — більш ніж 10 міст Німеччини, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Австрії, Словаччини.

Фото на головній: «Жадан і Собаки»