Web Analytics

Навчання у школах і вишах Харківщини буде дистанційним — офіційно

У Харківській області всі заклади освіти працюватимуть в онлайн-режимі. В разі обстрілу не вистачить часу, щоб відвести дітей з класів до бомбосховищ, пояснили в ОВА.

Про організацію навчання в регіоні розповів в ефірі національного телемарафону 27 серпня голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, онлайн-навчання запроваджують в усіх закладах — школах, коледжах, вишах тощо. Одна з головних причин — близькість Харківщини до кордону з Росією, бо більшість ракет до регіону вилітає з Бєлгородської області.

«Час дольоту ракети — 30-40 секунд до Харкова і десь 50 секунд — до будь-якої точки нашої області. Мінімальний час, потрібний, щоб спустити дітей у сховища, це 4-5 хвилин», — пояснив Синєгубов.

До роботи у звичайному форматі загалом в Україні готові понад половини навчальних закладів, повідомляв міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«Відповідно до результатів перевірок, 51% закладів освіти готові до навчання в очній формі», — наводив він дані на 25 серпня.

З-поміж шкіл захисні споруди мають 59%.

За даними першого заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, найкраща ситуація щодо підготовки освітніх закладів — у Чернівецькій, Закарпатській та Львівській областях. Там укриття мають близько 80%, передає «Інтерфакс-Україна».

Найгірша ситуація з гарантуванням безпеки — у Миколаївській, Дніпропетровській, Волинській та Сумській областях.


У навчальний рік у школах Харкова розпочнеться в дистанційному режимі. Поки місто зазнає обстрілів, не відкриватимуть і дитячі садки.