Web Analytics

Війська РФ 26 серпня обстріляли Чугуїв і Дергачі, загинула жінка

Минулої доби, 25 серпня, російські військові обстрілювали Чугуївський і Богодухівський райони Харківщини. Вночі 26 серпня вдарили по Чугуєву і Дергачах. Загинула жінка, зруйновано освітній заклад.

Про ситуацію в регіоні на ранок 26 серпня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Минулої ночі обстрілів Харкова не зафіксовано. Утім російські окупанти вночі підступно обстрілювали мирних мешканців Харківського та Чугуївського районів області», — написав він у Telegram-каналі.

Близько 2:00 окупанти завдали ракетного удару по Чугуєву, пошкоджено інфраструктурний об'єкт. За попередніми даними, поранених немає.

Близько 2:30 війська РФ також вдарили по Дергачах, зруйновано освітній заклад.

«На жаль, загинула жінка приблизно 50 років, 59-річний чоловік поранений. Інформація уточнюється», — зазначив голова ОВА.

Минулої доби під вогнем були Чугуївський і Богодухівський райони області. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, цивільні промислові об'єкти, знищено кілька автомобілів, були пожежі.

25 серпня в Чугуївському районі одна людина загинула, ще двоє дістали поранень.

Як розповіли у Харківській обласній прокуратурі, у Дергачах російська ракета поцілила в адміністративно-учбовий корпус навчального закладу. Поранений 59-річний охоронець.

«Крім того, пошкоджено низку житлових будинків. Під завалами знайдено тіло загиблої місцевої мешканки», — додали у прокуратурі.

За попередніми даними, окупанти вдарили по місту ракетами типу «С-300» з території Бєлгородської області Росії.

Слідчі порушили справу за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Максимальне покарання за цією статтею — довічне ув’язнення.

Фото: Facebook/Харківська обласна прокуратура

За добу від обстрілів в регіоні сталося шість пожеж, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були в Богодухівському, Чугуївському та Харківському районах.

На Чугуївщині дві пожежі сталися в селі Леб’яже. Горів приватний будинок на площі 100 кв. м. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Також зайнялися господарча споруда та паркан на приватному подвір'ї, вогонь поширився на 80 кв. м.  Загинув власник оселі, постраждала жінка.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 26 серпня, на Харківському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії об’єкти Харкова, Соснівки, Дементіївки, Слатиного, Борщової, Перемоги, Руських Тишків, Рубіжного, Леб’яжого, Мосьпанового, Гусарівки. Продовжили активно застосовувати безпілотники для повітряної розвідки та коригування вогню артилерії.

«На Слов’янському противник вів бойові дії для утримання зайнятих раніше рубежів та недопущення просування підрозділів Сил оборони. Продовжував стріляти з танків, ствольної артилерії та РСЗВ поблизу Норцівки, Дмитрівки, Долини, Мазанівки та Богородичного», — додали у відомстві.


 Вночі 25 серпня російські окупанти запустили в напрямку Харкова дві ракети, одна вибухнула в повітрі.