Web Analytics

Харківщина отримала 6 тис. доз вакцини Janssen

Харківська область отримала 6 тисяч доз вакцини проти коронавірусної хвороби Janssen. Препарат надійшов безкоштовно за міжнародною програмою COVAX.

Про надходження партії векторної вакцини Janssen повідомили 23 серпня у Департаменті охорони здоров’я Харківської ОВА.

За міжнародною програмою COVAX Україна отримала від ЮНІСЕФ 100 тис. доз. Їх розподілили між 21 областями та Києвом. Харківщина отримала 6 тис.

«Бустерну дозу вакциною Janssen можна робити після усіх вакцин, зокрема CoronaVac. Мінімальний термін після введення другої дози — 90 днів, максимальний — 270», — зазначили у департаменті.

Список пунктів вакцинації можна подивитися за посиланням.

Як нагадують у Міністерстві охорони здоров’я, від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна отримує вакцини від COVID-19 тільки безкоштовно за програмою COVAX. Поставки препаратів триватимуть.

«ВООЗ в Україні навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення подальших каскадних тренінгів з використання цієї вакцини», — кажуть у МОЗ.

Janssen — векторна вакцина фірми Janssen, якою володіє компанія Johnson&Johnson. Її торговельна назва — Jcovden. Вакцина може зберігатися за температури від +2 до +8 градусів. Її можна вводити людям від 18 років. В Україні для первинного курсу потрібна одна доза.

Фото: kharkivoda.gov.ua

За даними Харківського центру контролю та профілактики хвороб на 25 серпня, від початку пандемії COVID-19 в регіоні зареєстрували 308 095 випадків. Одужали 300 687 людей, померли — 7088.

Минулої доби зафіксували 23 випадки: 21 у Харкові, по одному — в Харківському та Ізюмському районах.