Web Analytics

Армія РФ найсильніше обстрілює Миколаїв і Харків — Залужний

Харків — серед міст України, які найбільше потерпають від російських обстрілів. Більше ударів зазнає лише Миколаїв.

Ситуація на фронті нині «напружена, але повністю контрольована», заявив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний під час розмови з начальником штабу оборони Збройних сил Канади Вейном Дональдом Ейром 16 серпня.

«Росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате», — йдеться у дописі на сторінці Залужного у Facebook.

Він додав, що війська РФ продовжують наступати по всій лінії фронту, щодня близько 700-800 разів обстрілюють позиції українського війська, застосовуючи від 40 до 60 тис. боєприпасів.

Основні зусилля окупанти зосереджують на витісненні ЗСУ з Донецької області. Найбільш напружена ситуація нині на напрямку Авдіївка — Піски — Марʼїнка.

«Занепокоєння викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема на аеродромі Зябрівка», — додав Залужний.


Війська РФ посилили ракетні та артилерійські обстріли Харківщини. Минулої доби, 16 серпня, під вогнем були Харківський, Ізюмський, Чугуївський, Богодухівський райони.