Web Analytics

Харківські плавчині здобули сім золотих медалей чемпіонату Європи

Збірна команда України із синхронного плавання, всі спортсменки якої представляють Харківщину, здобула сім золотих нагород на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у столиці Італії Римі.

Про виступ харків’янок розповіли у пресслужбі збірної України із синхронного плавання.

Призерка Олімпійських ігор, чемпіонка миру та Європи Марта Федіна виграла два «золота» в артистичному плаванні: у технічному та довільному соло.

У технічній програмі вона отримала 92,6394 бала, випередивши італійку Лінду Черруті (90,8839) та австрійку Васілікі Александрі (90,0156).

У довільному соло Фєдіна отримала 94,6333 бала. У Черруті — 92,1, в Александрі — 91,8333.

«Зараз кожну перемогу я присвячую нашим незламним захисникам, які дають мені сили продовжувати боротися і на повний голос заявляти, що ми, українці — нація переможців», — прокоментувала спортсменка.

Дует сестер Марини та Владислави Алексіївих також виборов «золото» у технічній і довільній програмах.

У довільній програмі харків'янки здобули 94,7333 бала. На другому місці — сестри-австрійки Ейріні-Маріна та Анна-Марія Александрі (93,0). На третьому — італійки Лінда Черруті та Констанца Ферро (91,7).

«Перша золота медаль в історії України у довільному дуеті», — зазначили у збірній.

У технічній програмі сестри отримали 92,8538 бала. «Срібло» знову здобули сестри Александрі (91,9852), «бронзу» — дует Черруті та Ферро (90,3577).

Ще три золоті нагороди збірна України виборола у командних виступах: технічній програмі, гайлайті та комбінації.

Фото: Facebook/Збірна України із синхронного плавання


Чемпіонат Європи з водних видів спорту проходить у Римі з 11 по 21 серпня. 15 серпня в українських  синхроністок — фінальний змагальний день.