Web Analytics

Обстріл Чугуєва: пошкоджено завод, житловий будинок і гаражі

Від російського обстрілу вночі 2 серпня в Чугуєві зазнали пошкоджень житловий будинок, одне з підприємств і гаражний кооператив. Ніхто не постраждав. За попередніми даними, ракети випустили з території Бєлгородської області РФ.

Про наслідки обстрілу Чугуєва розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Обстріляно житловий будинок та будівлі інфраструктури. Всі — цивільні об’єкти», — написав він у Facebook.

За словами Болвінова, поранених немає.

 Фото: Facebook/Сергій Болвінов

Біля пошкодженого будиноку — вирва 5 метрів завглибшки. Ще на одному подвір'ї зруйновані господарські споруди.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що від нічного ракетного удару по Чугуївщині пошкоджено завод і гаражі.

«Внаслідок ворожого вогню пошкоджено будівлі та потужності заводу. Крім того, під удар окупантів потрапив гаражний кооператив: пошкоджено гаражі та автомобілі», — кажуть у прокуратурі.

За попередніми даними, ракети випустили з території Бєлгородської області Росії. Наразі експерти з'ясовують, якого типу були боєприпаси.

Слідчі відкрили справу ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Вона передбачає до 12 років ув'язнення.

Фото: Telegram/Харківська обласна прокуратура

За даними Головного управління ДСНС у Харківській області, за добу від обстрілів сталося п’ять пожеж. Займання були в Харківському і Богодухівському районах області.

«Горіли природні екосистеми, приватні житлові будинки та надвірні забудови, складська будівля, хвойні насадження», — перелічили рятувальники.

Фото: Facebook/ ГУ ДСНС у Харківській області

У ГУНП в Харківській області кажуть, що за добу слідчі та криміналісти опрацювали 30 випадків пошкодження осель та інших об’єктів. 

За інформацією правоохоронців, 1 серпня під удари окупантів потрапили Харків, Чугуїв, Мерефа, Безруки, Івашки, Одноробівка. Пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, транспортна зупинка, автомобілі, склад на фермі, залізничні споруди та майно підприємств.


Вночі 2 серпня російські війська обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський райони Харківщини. За попередніми даними Центру екстреної допомоги, постраждалих немає.