Web Analytics

Суд ухвалив вирок бойовику «ЛНР», якого взяли у полон під Харковом

Шевченківський райсуд Києва оголосив вирок бойовику, який у складі російського війська воював проти України та потрапив у полон на Харківщині. Чоловікові призначили 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирок Шевченківського райсуду Києва оприлюднили в Єдиному реєстрі судових рішень 27 липня.

За даним слідства, обвинувачений — родом з Магаданської області Росії, громадянин України. Він перейшов на бік окупантів в умовах воєнного стану, приєднавшись до бойовиків так званої «ЛНР».

«24.02.2022 громадянин України ОСОБА_1 добровільно прибув до пункту збору мобілізованих «ЛНР», чим надав згоду на проходження так званої «військової служби» у підрозділах незаконного збройного формування, створеного, підпорядкованого, керованою та фінансованою Російською Федерацією — «народної міліції «ЛНР», — йдеться у рішенні суду.

Чоловіка внесли до списків як стрільця. До початку травня він брав участь у бойових діях, охороняв місця перебування російських військових і бойовиків з Луганщини у захоплених населених пунктах. 5 травня його взяли у полон в Циркунах під Харковом.

Свою провину він визнав повністю.

Колегія суддів призначила бойовику 12 років ув’язнення з конфіскацією майна — за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Наслідки боїв на Харківщині. Ілюстративне фото: Facebook/92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка


Це вже не перший обвинувальний вирок бойовикам з окупованої території Донбасу, які воювали на Харківщині. У Службі безпеки України наприкінці липня повідомляли, що трьох бойовиків, затриманих в районі Вільхівки, засудили до 15 років за ґратами.