Web Analytics
У Харкові від російського обстрілу поранені шестеро людей | MediaPort

Вночі 27 липня російські війська обстріляли Індустріальний та Новобаварський райони Харкова. За попередніми даними, зазнали поранень шестеро людей.

Індустріальний район Харкова обстріляли близько 4:25, повідомив міський голова ІгорТерехов.

«Два прильоти ракетами «С-300». Рятувальники вже на місці, розбирають завали», — написав він у Telegram-каналі.

Згодом мер розповів, що від обстрілу дістали поранень шестеро людей. Усіма зараз займаються лікарі.

«Був ще ранковий приліт до Новобаварського району. Там, на щастя, без постраждалих та без пожежі. Але вибиті вікна у житловому будинку», — додав Терехов.





Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов додав, що в Індустріальному районі ракети поцілили у дві нежитлові будівлі, вони частково зруйновані.

На місці обстрілу працюють слідчі.

Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області
Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області кажуть, що після обстрілу зайнялися автомобілі на парковці біля одного з підприємств.

«На парковці підприємства загорілося відразу 10 автомобілів. Площа пожежі склала близько 100 кв. м, рятувальники оперативно її ліквідували», — зазначили у ДСНС.

Голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов сказав, що окупанти пошкодили будівлю об’єкту критичної інфраструктури. У Харківській обласній прокуратурі уточнили, що від обстрілу пошкоджено завод.





Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Вона передбачає до 12 років ув’язнення.


Російські військові вранці 27 липня обстріляли селище Кочеток у Чугуївському районі Харківщини. Пошкоджена будівля коледжу. За попередніми даними, ніхто не поранений.