Web Analytics

Харків і Чугуїв вночі обстрілювали ракетами «С-300» — поліція

Російська армія вночі 26 липня поцілила по Харкову та Чугуєву ракетами «С-300». Минулої доби — била такими ж по Чугуєву, обстрілювала громади області з танків та артилерії. Є загиблі та поранені, село під Балаклією залишилося без газу.

Про наслідки обстрілів розповів 26 липня голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, близько п'ятої години ранку війська РФ завдали ударів по Слобідському району Харкова. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

«У той же час окупанти знову нанесли удари по Чугуєву. Є влучання у критичну інфраструктуру», — йдеться у звіті голови ОВА.

В області упродовж доби обстрілювали Циркунівську громаду, пошкоджений житловий будинок. У Балаклійській громаді, за словами Синєгубова — об'єкт цивільної інфраструктури.

Бої на Харківщині тривають.

«Наші захисники тримають позиції. Попри те, що росіяни «поливають» наших захисників артилерійським вогнем, ми даємо відсіч на всіх напрямках. Зокрема й на стратегічному — Ізюмському. Харківські військові завдали російській армії значних втрат на напрямку Цупівка — Дементіївка», — каже Синєгубов.

За інформацією Харківської обладміністрації, за добу від обстрілів дістали поранень троє людей: 55-річна жінка та 70-річний чоловік у Слатиному та 45-річний чоловік у Циркунах. 

У Балаклії загинув 69-річний чоловік. У Чугуєві під завалами зруйнованого напередодні будинку культури 26 липня знайшли тіло 30-річної жінки. Пошукові роботи тривають, у підвалі ще можуть бути люди.

Фото: Telegram/Олег Синєгубов

Минулої доби під вогнем окупантів були Чугуїв, Слатіно, Циркуни, Осєєвка, Одноробівка, Печеніги, Базаліївка, додають у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, будинок культури, учбовий заклад.  

Через обстріл Чугуєва, що був вранці 26 липня, відкрили справу за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Вона передбачає до 12 ув’язнення,

«Попередньо, окупанти влучили по населеному пункту з ракетно-зенітного комплексу «С-300». Постраждалих немає», — кажуть у поліції.

Від обстрілу повністю зруйнований приватний житловий будинок, пошкодженні сусідні. Ще один снаряд влучив у землю, утворилася вирва.

Харків, за даними правоохоронців, також обстріляли з «С-300». Там пошкоджені автосалон, багатоповерхівка та підприємство. Одна з ракет влучила у футбольний майданчик.

У Балаклійській громаді від обстрілу пошкоджено газопровід середнього тиску, що веде до одного із сіл, повідомили у пресслужбі Харківської ОВА. Без газу — близько 1000 будинків.

Місцевих мешканців, у яких увечері 25 липня зник газ, просять самостійно перекрити крани перед приладами до завершення ремонту.

Фото: Telegram/Харківська ОВА

За добу від обстрілів сталося три пожежі, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Близько 13:00 25 липня у Циркунівській громаді російський снаряд влучив у двоповерховий приватний будинок. Зайнялися дах і перекриття, полум’я поширилося на 150 кв. м. Його приборкали приблизно за півтори години.

Під час обстрілу Слобідського району Харкова, близько 4:30 26 липня, уламок однієї з ракет потрапив на дах автосалону.

«Загорівся гідроізоляційний матеріал покрівлі. Рятувальники прибули вчасно і оперативно загасили пожежу, що встигла розповсюдитися лише на 2 кв. м», — зазначили у ДСНС.

Ще за пів години у Чугуєві російський боєприпас пошкодив газову трубу на вводі у приватний будинок. Утворився вогняний факел, його теж вдалося швидко загасити.

Вранці 26 липня знову обстріляли Циркуни. Спалахнув одноповерховий житловий будинок: горів дах на площі 300 кв. м.

Попередньо, ніхто не постраждав.

Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 26 липня, на Харківському напрямку окупанти гатили з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Борщової, Питомника, Соснівки, Руських Тишків, Петрівки, Дементіївки, Рубіжного, Дуванки, Мосьпанового, Руської Лозової, Чугуєва, Клугино-Башкирівки, Світличного, Пришиба та Слатиного. Завдали авіаударів біля Залимана та Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку — обстріляли райони Норцівки, Богородичного, Долини, Чепіля, Грушувахи та Великої Комишувахи.


Вранці 26 липня довелося закривати один з вестибюлів станції «Захисників України» на Олексіївській лінії харківського метро. Під час нічного обстрілу вибуховою хвилею розтрощило скло на вході. Нині вестибюль вже знову відкритий.