Web Analytics

У Чугуєві від обстрілу пошкоджено водогін — міськрада

Російські військові вночі 18 липня знову обстріляли Чугуїв: ніхто не поранений, але пошкоджено водогін. Міськрада попереджає про ймовірні перебої у водопостачанні.

Про наслідки обстрілу повідомила вранці 18 липня міська голова Чугуєва Галина Мінаєва.

«Сьогодні вночі місто знову зазнало ударів з боку ворога — є пошкодження у приватному секторі на території одного з мікрорайонів. На щастя, цього разу обійшлося без постраждалих. Проте є і неприємні новини: внаслідок удару маємо пошкодження водопровідної мережі, а отже в деяких частинах міста можливі перебої з водопостачанням», — йдеться у дописі в її Telegram-каналі.

Мінаєва запевнила, що комунальники намагаються якомога оперативніше відремонтувати водогін.

За інформацією Головного управління ДСНС у Харківській області, упродовж минулої доби від обстрілів у Чугуєві також вибило вікна у житловій п'ятиповерхівці.

«На п’ятому поверсі були заблоковані вхідні двері до однієї з квартир. Рятувальники провели їх деблокування, щоб дати можливість вийти її мешканцям. В цьому випадку постраждалих немає», — кажуть рятувальники.

Останніми днями обстріли Чугуєва посилилися. Міськрада просила містян бути вкрай обережними та  дотримуватися правил безпеки, не скупчуватися у середмісті. Інакше — доведеться обмежувати рух транспорту.

«Мені дуже не хотілося б приймати такі непопулярні рішення, як перекриття центру міста для руху приватного транспорту, проте я буду вимушена це зробити, якщо звернення міської влади не будуть почуті. І це аж ніяк не порожня примха — трагічні події останніх місяців свідчать, що інколи захаращення вулиць зайвим транспортом у критичний момент перешкоджає руху рятувальників та спецтехніки, а отже — коштує комусь життя», — заявила Галина Мінаєва.

Наслідки обстрілу Чугуєва 16 липня. Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області


Вночі 15 липня російські війська вдарили чотирма ракетами по Чугуєву. Загинули троє людей. Зруйноване житло, школа, адмінбудівлі.