Web Analytics

На Харківщині зареєстрували майже 350 тис. переселенців

У Харківській області зареєстрували майже 350 тис. ВПО. Найбільше – у Валківській, Зміївській та Богодухівській громадах. Частина з них оселилася у будівлях, непристосованих до зими: такі помешкання обіцяють підготувати до холодів.

Дані щодо кількості переселенців на Харківщині навів голова обладміністрації Олег Синєгубов. За його словами, на обліку — вже майже 350 тис. 

«Найбільше внутрішньо переміщених осіб у Валківській міській громаді — понад 20 тисяч. У Зміївській — більш ніж 16 тисяч, у Богодухівській — майже 15 тисяч», — каже посадовець.

Багато переселенців мешкають у приміщеннях, непристосованих для життя взимку: наприклад, у санаторіях нині — 1048 людини. Ще 3734 — в освітніх закладах.

Синєгубов додав, що доручив підготувати усі такі помешкання до зими.

Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

У Харкові, за інформацією голови ОВА, нині мешкають до 800 тис. людей.

«Десь місяць тому харків'яни почали повертатися до міста. Нині в місті близько 700-800 тисяч людей. До 24 лютого було півторамільйонне місто та орієнтовно 300 тисяч студентів», — сказав Олег Синєгубов в інтерв’ю «Укрінформу».

Наразі до Харкова повертається менше людей, ніж наприкінці весни та на початку літа — після того як ЗСУ відтіснили російські війська від міста.

«Щодо повернення — динаміка зменшилась, бо ті, хто хотів повернутися, уже повернувся. Ті, хто можуть собі дозволити і надалі перебувати за кордоном або в інших, порівняно більш безпечних областях України, залишаються там. Комусь потрібно було повернутися через бізнес, комусь перевірити стан майна або вжити заходів для збереження майна. Хтось просто хоче жити вдома, попри обстріли. У кожного ситуації різні», — зазначив посадовець.

На його переконання, нині підстав для масової, організованої евакуації містян немає. «Звичайно, ми розуміємо, що ворог не облишив своїх планів, тому працюємо над обороноздатністю міста та області», — наголосив Синєгубов.


Волонтерська група «Допомагаємо виїхати» щотижня отримує близько тисячі заявок на евакуацію з тимчасово окупованих громад Харківщини. Щоразу за участі рятувальників вивозять близько 800. 11 липня, за даними ДСНС, вивезли понад 1100.

Читайте також: Евакуація: як жителі Харківщини виїжджають з окупованих районів та «Ми поїхали від війни, але вона нас не залишила»: історія евакуації з Чугуєва  

Фото на головній: ГУ ДСНС у Харківській області