Web Analytics

Два КП готові не нараховувати плату харків’янам, які залишили домівки

Два комунальні підприємства, «Харківські теплові мережі» та «Комплекс з вивозу побутових відходів», пропонують не нараховувати оплату за свої послуги абонентам, які через війну поїхали з міста. Йдеться про вивезення сміття та гарячу воду.

Про ініціативу комунальників розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

Щоб призупинити нарахування за вивезення сміття, КП «КВПВ» просить прислати заяву та копії документів про відсутність за місцем реєстрації:

  • для внутрішніх переселенців — довідки про взяття на облік ВПО, яку видають при постановці на облік (її також можна сформувати у застосунку «Дія»), або довідки з фактичного місця проживання, виданої відповідним органом;
  • для тих, хто нині за межами України — документа, що підтверджує статус тимчасового захисту, статус біженця, довідки про тимчасову реєстрацію, довідки про перебування на консульському обліку, інформації з Державної прикордонної служби про перетин кордону України за потрібний період.

Заяву та копії документів можна надіслати:

  • на електронну пошту: [email protected] або [email protected] (відсканувавши заяву з усіма додатками до неї);
  • поштою на адресу: 61140, Харків, пров. Золотий, 4;
  • через застосунок Viber на номер (050) 249 15 61.

«Призупинити нарахування можна максимум на один рік. Після закінчення цього терміну споживачу необхідно буде надати документи, що підтверджують відсутність в період авансового призупинення нарахувань. В іншому випадку плату за послуги донарахують», — додали на підприємстві.

Фото: Telegram/Харківська міськрада

Харків’янам, у яких немає лічильників гарячої води і які через війну виїхали з міста, також можуть перерахувати оплату за послуги КП «Харківські теплові мережі».

Для цього також треба подати заяву та копію одного з документів про те, що абонент тимчасово не мешкає вдома (довідки тимчасово переміщеної особи, довідки за тимчасовим місцем проживання, лікування, роботи).

Заяву та документи можна надіслати:

  • на електронну пошту КП «Харківські теплові мережі»: [email protected];
  • поштою: 61037, Харків, вул. Мефодіївська, 11.

Крім того, усім абонентам, які не мають лічильників гарячої води у квартирі, розраховуватимуть плату за зниженим коефіцієнтом 0,876.


Міські житлово-комунальні підприємства Харкова з 1 червня відновили нарахування плати за свої послуги. Її тимчасово скасовували наприкінці лютого.

Фото на головній: «Комплекс з вивозу побутових відходів»