Web Analytics

На Харківщині від обстрілів загинули троє людей, 10 поранені

Минулої доби, 5 червня, російські військові знову обстрілювали з реактивних систем Харків та райони області — Харківський, Ізюмський та Чугуївський. Є загиблі та поранені, спалахнуло сім пожеж.

З реактивних систем обстріляли Салтівський та Слобідський райони Харкова, повідомив голова обладміністрації Олег Синєгубов. Один зі снарядів влучив у в житловий будинок. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

В області пошкоджені житлові та громадські будівлі, горіли автомобілі. У Балаклії загинула людина, семеро поранені. У Чугуєві — один загиблий і один поранений. У Харківському районі — один загиблий (у Черкаській Лозовій) і двоє поранених (у Слобожанському).  

«Ворог намагався атакувати наші позиції на Ізюмщині. Однак успіху не мав і змушений був відступити, зазнавши втрат. На північному та північно-східному напрямку окупанти зосередили увагу на обороні. Наші збройні сили намагаються просуватися вперед. Тому ворог відігрується на мирних харків'янах та посилює обстріли житлових районів», — додав Синєгубов.

За добу від обстрілів сталося сім пожеж, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були в Ізюмському, Чугуївському, Харківському, Красноградському та Лозівському районах області. Пошкоджені приватні будинки, підприємства, магазин.

«На території Старовірівської громади ворог вдарив по одному з приватних підприємств. Розпочалася пожежа, що охопила сім вантажних, шість легкових автомобілів та 10 причепів. Її загальна площа склала близько 500 кв. м», — зазначили у ДСНС.

Від вибуху зруйнована будівля. Поранені двоє людей, їх доправили до лікарні. Полум’я гасили майже п’ять годин.

У Харківській ОВА повідомили, що від російських обстрілів у Чугуївському районі пошкоджений газопровід середнього тиску. Він забезпечує газом майже 1,8 тис. домівок.

Усіх мешканців району, у яких ввечері 5 червня припинилося газопостачання, просять перекрити крани перед газовими приладами.

«Фахівці АТ «Харківгаз» зроблять усе можливе для найшвидшого відновлення газопостачання. Ремонтні роботи проводитимуться з урахуванням перебігу бойових дій», — зазначили в ОВА.

У Генеральному штабі ЗСУ вранці 6 червня розповіли, що на Слобожанському напрямку росіяни продовжують обстрілювати українських бійців зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків. Щоб підтримати свій наступ — посилено відновлюють транспортну інфраструктуру, наводять понтонно-залізничні переправи через річки на захоплених територіях.

«На Харківському напрямку окупанти ведуть активну оборону, основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів. З метою підвищення стійкості оборони ворог проводить додаткові заходи з інженерно-фортифікаційного обладнання позицій. Для сковування дій Сил оборони веде інтенсивні артилерійські і мінометні обстріли наших позицій. Крім того, ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Базилівка, Кутузівка та Петрівське», — мовиться у зведенні штабу.

На Слов’янському напрямку війська РФ зосередилися на продовженні наступув бік Слов’янська. З артилерії обстрілювали цивільні об’єкти в районах Великої Комишувахи, Вірнопілля, Дібровного, Нової Дмитрівки та Курульки.


У Харкові від обстрілу 3 червня спахалнув склад із деревиною. Вогонь поширився на 3000 кв. м, його гасили дев’ять бригад рятувальників.

Фото на головній (ілюстративне, наслідки обстрілу на Харківщині): ГУ ДСНС у Харківській області