Web Analytics

В Ізюмі під завалами будинку знайшли тіла 44 людей — Синєгубов

Ізюмський напрямок залишається найгарячішим у Харківський області, там тривають тяжкі бої. У звільнених селах під Харковом, зокрема в Циркунах, російські військові залишили замінованими житлові будинки, школи та дитсадки — повертатися туди поки небезпечно.

В окупованому Ізюмі під завалами одного зі зруйнованих будинків знайшли 44 тіла мирних мешанців, розповів в ефірі національного телемарафону голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Це місто вже понад два місяці під окупацією, і велика кількість житлових будинків там зруйнована. Завдяки мешканцям, які там залишилися, вже закінчили розбирати завали одного з будинків — п’ятиповерхівку, яка була повністю зруйнована обстрілами окупантів. Під завалами знайшли 44 тіла місцевих мешканців», — сказав він.

Такий будинок в Ізюмі не один, додав голова ОВА. Спеціальної техніки для розбору завалів там немає, все робиться вручну і не цілодобово — лише коли немає обстрілів.

Ізюмщина залишається найгарячішою точкою Харківської області. Там постійно точаться бої, але українські бійці тримають позиції.

У Харкові, за словами Синєгубова, «відносна тиша». ЗСУ ведуть активні бої на деяких напрямках, відсувають росіян від кордонів міста, звільняють населені пункти. Але одразу після звільнення повертатися туди не можна.

«Все абсолютно заміновано там, де були окупанти. Це житлові приватні будинки, школи, дитячі садки, адміністративні будівлі, просто узбіччя доріг. Вчора у Циркунах на розтяжках підірвалися дві жінки, фактично у власних домогосподарствах», — зазначив посадовець.

Також не слід самостійно виїжджати, бо російські військові можуть залишатися на околицях та обстрілювати цивільні авто.

Ситуаціюю у звільнених Циркунах Олег Синєгубов назвав «суцільним військовим злочином Російської Федерації».

«Велика кількість житлових будинків зруйнована, приватних будинків, адмінбудівель, школи. Є тіла, тіла цивільних людей. Окупанти навіть не позабирали тліла власних солдатів, вони знаходяться на вулицях, у приватних будинках тощо. Нам ще дуже багато доведеться зробити, щоб хоча би прибрати це все», — підсумував керівник ОВА.

Ізюмчани між обстрілами розбирають завали житлових будинків Голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що під завалами 5-поверхівки в тимчасово окупованому Ізюмі знайшли 44 тіла місцевих жителів. Завали розібрали також завдяки місцевим жителям. Будинок було повністю зруйновано внаслідок артобстрілів окупантів. “Такий будинок в Ізюмі не один, на жаль. І спеціальної техніки для розбору завалів там немає, все робиться вручну і не цілодобово. Коли немає обстрілів, люди виходять і намагаються розібрати завали”, - сказав Олег Синєгубов. За його словами, місто Ізюм перебуває в окупації вже понад 2 місяці й залишається найгарячішою точкою Харківської області. В його напрямку постійно ведуться бої, але Збройні Сили України тримають свої позиції.

Опубликовано Харківська обласна державна адміністрація Вторник, 10 мая 2022 г.

Через військові дії в регіоні минулої доби, 9 травня, спалахнули дві пожежі, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були в Харківському та Чугуївському районах.

«На кільцевій дорозі горіла кабіна вантажного автомобіля. А на території Чкалівської громади — майстерня одного з агропідприємств на площі 200 кв. м», — уточнюють рятувальники.

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:00 10 травня 2022 року За добу з 09 по 10 травня рятувальники...

Опубликовано Головне управління ДСНС України у Харківській області Понедельник, 9 мая 2022 г.

За даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби майже вздовж усієї лінії зіткнення тривали артилерійські обстріли.

Зусилля військової авіації РФ зосередили на підтримці підрозділів у східній операційній зоні: на Слобожанському, Донецькому напрямках та в районі заводу «Азовсталь».

На Слобожанському напрямку росіяни підтримують у повній готовності свої підрозділи та ППО в Бєлгородській області. Зосередилися на обороні зайнятих рубежів, щоб завадити українським військам просунутися до кордону, і проводять повітряну розвідку.

На Ізюмському напрямку — поповнюють боєприпаси та пальне.

Також — продовжують готуватися до наступу на Лиман та Сєвєродонецьк.

«Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по об’єктам цивільної та військової інфраструктури на всій території України», — додали у Генштабі.

Оперативна інформація станом на 06.00 10.05.2022 щодо російського вторгнення Відео (речник Генерального Штабу Збройних...

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Понедельник, 9 мая 2022 г.


Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко повідомляв, що в Циркунах російські окупанти вщент розбили будівлю школи.

Фото на головній: Telegram/Олег Синєгубов