Web Analytics

Через обстріли у Харкові сталися дві сильні пожежі — ДСНС

Російські військові продовжують обстрілювати житлові квартали Харкова, загорілися дев'ятиповерхівка та склад. Містян просять не нехтувати сигналами тривоги та залишатися в укриттях. 

Минулої доби, 13 квітня, від обстрілів загинули четверо людей, повідомив голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов. Ще 10 дістали поранень.

«Протягом дня окупанти продовжили обстрілювати житлові райони Харкова, де немає жодної військової інфраструктури. Це жорстокі умисні атаки проти мирного населення. Інтенсивні артилерійські удари фіксували на Північній Салтівці, 602-му мікрорайоні, ХТЗ, селищі Жуковського», — розповів посадовець.

За словами Синєгубова, в області складним залишається Ізюмський напрямок. Але ЗСУ тримають позиції, знищують російську техніку та пішли у контрнаступ у Дергачівському і Роганському напрямках.

Триває евакуація з Лозової та Барвінкового. Мешканців просять поїхати до більш безпечних місць, бо, за прогнозами військових, саме в цих районах незабаром точитимуться бої.

«Звичайно, ми б хотіли провести евакуацію із Липців, Циркунів, але російський ворог нам не погоджує «зелені коридори», — зазначив голова ХОВА.

Гуманітарну допомогу продовжують привозити до пунктів видачі у Харкові та у громадах області. Планували доставку й до Золочева, але через обстріли поки відклали.

«Ще раз наголошу: як бачимо, росіяни постійно і хаотично наносять удари по житлових районах. Тому не нехтуйте сигналами тривоги!» — додав Олег Синєгубов.

▪️Сьогодні протягом дня окупанти продовжили обстрілювати житлові райони Харкова, де немає жодної військової...

Опубликовано Олегом Синєгубовым Среда, 13 апреля 2022 г.

Правоохоронці відкрили справу через обстріл російськими військовими житлових будинків у Немишлянському районі, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Внаслідок обстрілу троє людей загинуло. Чотирьох мирних мешканців поранено, наймолодшому — 17 років, найстаршому — 75», — кажуть у прокуратурі.

Також пошкоджені помешкання та автівки.

Справу розслідують за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Максимальне покарання за цією статтею — довічне ув’язнення.

Упродовж доби через обстріли сталося 15 пожеж, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. У Харкові займання були в Немишлянському, Московському, Київському та Індустріальному районах. В області — в Ізюмському та Харківському.

Найбільша пожежа, площею 4000 кв. м, виникла близько 13:00 на складі в Немишлянському районі.

А в Московському увечері загорілася житлова дев’ятиповерхівка: вогонь поширився на 1000 кв. м, палали 16 квартир з шостого по дев’ятий поверхи.  

Фото: Facebook/ГУ ДСНС у Харківській області

У Генеральному штабі ЗСУ зазначили, шо російські війська продовжують бомбити та обстрілювати ракетами військові та цивільні об’єкти в Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

«На Слобожанському напрямку противник проводить розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощує систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Продовжує частково блокувати місто Харків та здійснює обстріли міста з артилерії, проводить перегрупування підрозділів та поповнення запасів», — мовиться у зведені Генштабу.

Оперативна інформація станом на 06.00 14.04.2022 щодо російського вторгнення Відео (речник Генерального Штабу Збройних...

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Среда, 13 апреля 2022 г.

Бійці Сил спеціальних операцій підірвали міст з російською технікою, що прямувала до Ізюму. Помітили її кілька днів тому: бронеавтомобіль «Тигр», вантажівки «КАМАЗ» і три «Урали» їхали на підсилення свого підрозділу в Харківській області.

«Установивши маршрут руху ворожої колони, оператори ССО України провели дорозвідку об'єкту, що найбільше підходив для проведення інженерної засідки. Це був міст на шляху ворожої техніки», — розповіли у Генштабі.

На мосту встановили заряди та підірвали, коли там були росіійські авто.

Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ


12 квітня внаслідок російських обстрілів на Харківщині постраждали 22 людини, з них троє дітей. Семеро людей загинули.