Web Analytics

Олімпіада-2022: особистий рекорд харків’янки та «срібло» уродженця Первомайського

Олександр Абраменко з Первомайська Харківської області, який на зимовій Олімпіаді в Пекіні представляє Миколаївщину, виграв срібну медаль. А харків'янка Уляна Дуброва, хоча й не посіла жодне з призових місць, встановила особистий рекорд за змаганнях із шорт-треку.

16 лютого Україна здобула першу медаль на Олімпіаді в Пекіні. «Срібло» у фрістайлі в лижній акробатиці завоював Олександр Абраменко, повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту Харківської обладміністрації.

Абраменко єдиним із українців вийшов У суперфінал змагань, де набрав 116.50 бала.

«Золото» виграв Ці Гуанпу з Китаю, «бронзу» — росіянин Ілля Буров.

Олександр Абраменко народився у Первомайському на Харківщині, але на Іграх представляє Миколаївську область.

«Для Олександра це друга нагорода на зимових Олімпіадах. У 2018 році в Пхенчхані він став олімпійським чемпіоном в чоловічому фрістайлі», — зазначили у департаменті.

Виступ фристайліста також прокоментував його батько Володимир Абраменко.

«Я був дуже радий, що він потрапив до шістки. Він самий віковий спортсмен там був. Те, що він буде виконувати стрибок «потрійне сальто з п'ятьма гвинтами», я знав. У нього не було вибору, його поставили до програми. Він його на тренуванні пробував декілька разів в Пекіні, втім не міг жодного разу у ноги приземлитися. Але я радий, що все вийшло. Про себе тільки думав: лише отримай задоволення», — цитує батька спортсмена пресслужба Національного олімпійського комітету.

Фото: Facebook/Департамент у справах молоді та спорту ХОДА

Харків’янка Уляна Дуброва виступала на змаганнях із шорт-треку. Дистанцію 1500 метрів серед жінок у чвертьфіналі вона пройшла з результатом 2:26.832 та майже на 4 секунди поліпшила свій попередній результат.

«Крім того, їй не вистачило лише 0.7 секунди, щоб встановити рекорд України, який зараз 2:26.190», — додають  у департаменті ХОДА.

Попри особистий рекорд, вийти у півфінал змагань Уляні не вдалося.

Чемпіонкою на дистанції 1500 м стала Чхве Мін Чжон з Південної Кореї (2:17.789). Друге місце посіла Аріанна Фонтана з Італії (2:17.862), третє — Сюзанна Схюлтінг з Нідерландів (2:17.865).

Олімпіада-2022: Уляна Дуброва встановила особистий рекорд Харківська спортсменка представила Україну на Олімпійських...

Опубликовано Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Четверг, 17 февраля 2022 г.

17 лютого збірна України ділить з Іспанією 23-е місце в загальному заліку, в обох країн по одному «сріблу».

Перша — Норвегія (13 золотих нагород, сім срібних і вісім бронзових). Друга — Німеччина (10 золотих, шість срібних і п’ять бронзових). На третьому місці США (вісім золотих, вісім срібних і п’ять бронзових).


Зимова Олімпіада в Пекіні триватиме до 20 лютого. Близько 3 тис. атлетів з усього світу змагаються за 109 комплектів нагород у 15 видах спорту.

До збірної України увійшли 45 спортсменів. Серед них четверо — з Харківської області. Одна з них, фігуристка Олександра Назарова, була прапороносицею збірної під час церемонії відкриття.

Фото на головній: Facebook/Beijing 2022