Web Analytics

ДТП з кортежем Ярославського: що відомо слідству

Автомобіль, який належить компанії харківського бізнесмена Олександра Ярославського, на смерть збив пішохода у Чугуївському районі. Ярославський заперечує, що був у машині.

Аварія сталася 9 лютого близько 22:55 на трасі Київ-Харків-Довжанський. Автомобіль, що їхав з Чугуєва в напрямку Харкова, на смерть збив пішохода, розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

Тіло на дорозі помітили автомобілісти, які й викликали поліцію. Чоловік загинув від чисельних травм. Хто він — з’ясували пізніше: пішоходу було 36 років, він мешкав у Чугуївському районі.

Слідчі відкрили провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху водіями) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання — вісім років ув’язнення.

У поліції також повідомили, що перевіряють інформацію ЗМІ щодо причетності до ДТП кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Фото: Telegram/Харківська обласна прокуратура

На місці аварії також лежав номерний знак автомобіля Mersedes-Benz G63, розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. Він зазначив, що авто належить «до орбіти фірми одного з відомих харківських бізнесменів».

«Наступного дня вранці до Слідчого управління з адвокатом звернувся чоловік, який працює у відомого харківського бізнесмена, та повідомила, що саме він була за кермом. Сам момент ДТП він не бачив, повідомляє, що думав, що було зіткнення з твариною», — розповів Чубенко.

На машині є пошкодження: розбиті передні елементи бамперу, решітка радіатора тощо.

Силовики провели обшуки вдома та у готелі Олександра Ярославського Kharkiv Palace, а також у чоловіка, який назвався водієм авто.

«Метою обшуку було вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля «Мерседес» та причетності інших осіб до скоєння дорожньо-транспортної пригоди. За результатами проведених заходів вилучено два автомобіля, сервери, інформація з яких ретельно відпрацьовується», — зазначили у ГУНП. 

Фото: hk.npu.gov.ua

Олександр Ярославський заявив у коментарі МГ «Об’єктив», що спав вдома, коли сталася автопригода. На питання щодо номера авто відповів, що «не стежить за номерами». Щодо того, де був його кортеж — «спитайте у кортежа».

У бізнес-групі DCH, що належить Ярославському, також стверджують, що за кермом був водій однієї з допоміжних служб компанії.

«Уночі, направляючись до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості зробив наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав. Вранці був виявлений факт відсутності номерного знака, а також з'ясувалися інші обставини справи. Уповноважені співробітники повідомили поліцію, і водій одразу прибув у відділ для допиту», — йдеться у заяві бізнес-групи.

Ярославський 10 лютого чартером полетів до Лондона. За інформацією компанії — щоб зустрітися з близькими: у його дітей розпочинаються канікули.

«11 лютого об 11:00 за часом Лондона син Володимир виступає на концерті, квитки на який для Олександра Ярославського та його подружжя було заброньовано ще 18 січня 2022 року. З 12 по 19 лютого заплановано сімейний лижний відпочинок під час шкільних канікул. Готель для цих цілей був оплачений 28 січня», — розповідають у DCH.

У компанії також зазначили, що у 2021 році особистий літак бізнесмена виконав 141 рейс, з них 37 — до Лондона.

Фото: Facebook/Олександр Ярославський

Чоловіку, який назвався водієм, оголосили підозру за ч. 2 ст. 286 та ч. 3 ст. 135. Його також підозрюють у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396).

10 лютого Київський райсуд Харкова мав обрати чоловікові запобіжний захід, але засідання перенесли на 11 лютого, передає «Суспільне». Про перенесення просив адвокат.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що водій Ярославського під час аварії був в іншому місті.

«Слідчі Харківської поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельне ДТП. Натомість, вже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці», — йдеться у повідомленні очільника МВС у Facebook.

Монастирський каже, що через це вирішив звільнити начальника ГУНП у Харківській області Станіслава Перліна.

«Також буде розслідувано спробу фальсификації справи щодо ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського», — додав міністр.

Він додав, що справу має розслідувати Головне слідче управління Нацполіції.

До відповідальності за смерть людини буде притягнутий тільки той, хто був за кермом ! Щойно прийняв рішення про...

Опубликовано Денисом Монастирським Четверг, 10 февраля 2022 г.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова каже, що процесуально керувати розслідуванням буде Офіс генпрокурора.

«Людина, яка зізналася в скоєнні злочину, за спільною думкою поліцейських і прокурорів — простіше кажучи, бреше. Генеральна інспекція Офісу генпрокурора у п’ятницю внесе відомості до ЄРДР стосовно співробітників Нацполіції Харківськоі області і прокурорів Харківської обласної прокуратури. Має бути проведене повноцінне і неупереджене розслідування відносно цих посадових осіб», — зазначила вона.

ДТП в Харкові Моя реакція така: 1. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням буде здійснювати Офіс...

Опубликовано Ириной Венедиктовой Четверг, 10 февраля 2022 г.

Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо спроби фальсифікації справи.

«Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372)», — кажуть у ДБР.


Олександру Ярославському 62 роки. Він — засновник і президент бізнес-групи DCH, був генеральним інвестором під час підготовки Харкова до Євро-2012. Почесний громадянин Харкова та Харківської області.